Büyükada İskelesi’nin Tahliyesi Hukuka Aykırı Şekilde Durduruldu

TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) geçti. Binanın tahliyesi için gelen Zabıta ekiplerine TÜGVA çalışanları ve üyeleri engel olurken, polis ise mahkeme kararı uygulamak yerine tahliyeyi engelle


Gündem 6.10.2021 19:30:00 0
Büyükada İskelesi’nin Tahliyesi Hukuka Aykırı Şekilde Durduruldu

İSTANBUL(İGFA)-  CHP Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Rıza Çiftçioğlu, açıklamasında “TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı mahkeme kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devredilmişti." dedi.

Başkan Çiftçioğlu, "CHP Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Rıza Çiftçioğlu, açıklamasında “AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı mahkeme kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devredilmişti. İBB'ye bağlı zabıta ekipleri bugün binanın tahliyesi için Büyükada iskelesine geldi. Binayı tahliye etmek için gelen Zabıta ekiplerini, mahkeme kararına rağmen polisler engel oldu. Burada yasal olarak gerçekleştirilen tahliyeyi nasıl oluyor da polisler engelliyor. Şuan devletimizin polisleri bina önünde nöbet tutuyor. Tek adamın rejiminde oğlunun yer aldığı derneğe yasal olarak dahi müdahale edilemiyor. İBB haklı olduğu halde tahliyeyi gerçekleştiremiyor” dedi.

CHP Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Rıza Çiftçioğlu, “Zabıtalar devlet memurudur ve görevlerini yapıyor. Olay yerine gelerek mahkeme kararını uygulaması gereken polislerde devlet memuru ama görevini yapmıyor. Yandaş medya olayı İBB üzerinden siyasi propagandaya dönüştürmeye çalışıyor. İBB, bakım onarım çalışmasını yaptıktan sonra burayı Adalar halkının kullanımına açacaktı. Bakım onarım yapmak için içerideki eşyaları çıkarılıyordu. İBB zabıtası eşyaları taşırken polis geldi ve tahliye işlemini engelledi. Görüntülerde eşyaların çıkarılmasını engelleyen kişiler sivil polis olduğunu öğrendik. Halk şu anda iskele önünde bekliyor” şeklinde konuştu.

 


Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!
Başkan Bozbey BUSKİ kadrosuyla buluştu Başkan Bozbey BUSKİ kadrosuyla buluştu