Turizm

Turizm Haberleri

CITY EXPO KAPILARINI AÇIYOR


Turizm 13.02.2020 12:00:00 0
CITY EXPO KAPILARINI AÇIYOR

CITY EXPO KAPILARINI AÇIYOR

Yerel yönetimlerin bir araya geldiği, belediye ile tedarikçi firmaların buluştuğu 26-28 Mart 2020 tarihinde 9'ncu kez kapılarını açacak olan Antalya City Expo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı için geri sayım başladı. Antalya'da yapılan Fuar tanıtım toplantısına Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün'de katıldı

Yerel yönetimlerin bir araya geldiği, belediye ile tedarikçi firmaların buluştuğu 26-28 Mart 2020 tarihinde 9'ncu kez kapılarını açacak olan Antalya City Expo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı için geri sayım başladı. Antalya'da yapılan Fuar tanıtım toplantısına Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün'de katıldı

Fuar hakkında bilgiler veren Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, fuarda yaklaşık 60 belediyenin stant açacağını belirtti.


Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği koordinatörlüğünde Antalya Expo Center'da sektör profesyonellerine hitap edecek olan fuarda, yerel yönetimlerin tüm paydaşları bir araya gelecek. Vali, kaymakam belediye başkan ve yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, satın alma daire başkanları ile tedarikçi firmalar bu fuarda buluşacak.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek sempozyumda, şehir teknolojileri, sosyal belediyecilik, ortak sorunlara akılcı çözümler, çevre-insan ve doğal hayatı koruma, belediyeler için kaynak oluşturma yolları gibi konular ele alınacak. Yüzlerce belediyenin aynı çatı altında buluşmasını sağlayacak organizasyon sayesinde kardeş belediye protokolleri ile proje tanıtımı ve paylaşımlar sayesinde işbirlikleri gibi önemli anlaşmalara imza atılabilecek. Almanya, Litvanya, KKTC, Rusya, Çin, Kuveyt gibi farklı coğrafyalardan 20'yi aşkın ülkede hizmet veren belediye yöneticilerinin yer alacağı fuarda, akıllı şehirlerle ilgili bilgi alışverişi sağlanması hedefleniyor.


Fuarın tanıtımına ilişkin bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Akdeniz Belediyeler Birliği (ABB) Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Isparta Eğirdir Belediye Başkanı Veli GökDenizli Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan katıldı.


Tütüncü, bu tarz fuarların şehre faydalı olduğunu ifade ederek, fuarın geliştirilmesi konusunda çeşitli çalışmalarda bulunduklarını kaydetti. Tütüncü, "Yerel yönetimlerle ilgili satım almacılarla tedarikçilerin bir araya geldiği büyük bir buluşma olacak. Sadece ticari yaklaşım bulunmuyor. Belediyelerin uygulamaya koyduğu yeni belediyecilik uygulamaları, hemşehrilerine kazandırdığı hayatı kolaylaştırma yönteminde yapılan uygulamaların olduğu özel bir fuar olacak. Bu yönüyle mesele değerlendirildiğinde aslında sadece yerel yönetim fuarı olmasının ötesinde ufuk açıcı bir fuar olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

 


"Güçlü bir lobi yapıyoruz"


Fuarın her yıl büyüdüğüne dikkat çeken Tütüncü, "Bir fuar danışma kurulumuz bulunuyor. Bu kurulda belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve bürokratlarımız bulunuyor. Yine ticaret ve sanayi odamızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan temsilciler var. Türkiye'deki bütün belediyeler ziyaret edilerek, davetler iletiliyor. Bölgesel belediyeler birliği de ziyaret edilmek suretiyle bu fuara katılımları sağlanıyor. Bölgemizdeki belediyeleri tek tek ziyaret ediyoruz, güçlü bir lobi yapıyoruz. Geniş bir coğrafyada fuarımız anılmaktadır" diye konuştu.


Hakan Tütüncü, 3 gün sürecek fuarda, belediye başkanlarının kendi çalışmalarını ve başarı hikayelerini de anlatacağını söyledi. Tütüncü, "Ödüller adı altında başarılı belediyecilik uygulamalarını seçerek onları ödüllendiriyor. Bu başvurular arasında tamamen akademik heyet tarafından değerlendirmek suretiyle yapılıyor. Ödül töreni de fuar kapsamında gelişecek. Katılım oldukça fazla ve yüksek olacak. Türkiye'deki belediyelerle ilgili çeşitli konularda araştırma yapılacak ya da belediyelerin ilgilediği konular da daha çok rağbet edecekleri bir fuar olacak" ifadelerini kullandı.


ABB Başkanı Tütüncü, fuarda yaklaşık 60 belediyenin stant açacağını sözlerine ekledi


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü