Çalıştığı için çocuklarına zaman ayıramayan annelere aylık 650 lira destek


Gündem 14.10.2019 01:41:00 0
Çalıştığı için çocuklarına zaman ayıramayan annelere aylık 650 lira destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "7 ilde 0-60 aylık çocuk sahibi sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına 24 ay boyunca aylık 650 lira mali destek sağlanacak." dedi.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu, 0-60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 lira civarında destek sağlayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada, kadın istihdamını artırmak için örnek niteliğindeki "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin hayata geçirileceğini belirtti.

Projeyle sigortalı çalışan annelere 24 ay boyunca mali yardım yapılacağını vurgulayan Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Projeden 0-60 aylık çocuklarını Bakanlığımız ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Annelere her ay 650 lira civarında (100 avro) destek sağlanacak."

Annelere toplam 169 milyon lira yardım
Bakan Selçuk, projenin Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya'da SGK tarafından uygulanacağını bildirerek, "Bir anne 24 ay boyunca destek alabilecek. Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 avro) kırtasiye desteği de sağlanacak." dedi.

Proje kapsamındaki yardımların toplamda 169 milyon lirayı (26 milyon avro) bulacağına dikkati çeken Selçuk, "Projenin amacı, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek. Bakanlık olarak aile birliğini korumak ve güçlendirmek için bu tür projeleri yaygınlaştıracağız." diye konuştu. 

Projeye ön kayıtlar 15 Ekim Salı günü saat 14.00'ten itibaren internet üzerinden (www.sgkkurumsalcocukbakımı.org) e-devlet şifresiyle yapılabilecek.

Kamu Hastane Kantinleri İhalesiz Devredilemez! Bu Uygulama Kamu Zararına Yol Açmaktadır! Kamu Hastane Kantinleri İhalesiz Devredilemez! Bu Uygulama Kamu Zararına Yol Açmaktadır!
Antalya’da lisede kavga: 9. sınıf öğrencisinin çenesi kırıldı Teneffüste çıkan kavgada 15 yaşındaki öğrenci ağır yaralandı. 5 saatlik ameliyat geçiren Muhammed Ç.’nin en az bir dönem okuldan uzak kalacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Manavgat’ta Feci Kaza: Midibüs Devrildi, 1’i Ağır 7 Yaralı Antalya’nın Manavgat ilçesinde hafif ticari aracın yolcu midibüsüne arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kredi Danışmanlığı Vaadiyle 1 Milyon 650 Bin Liralık Vurgun Antalya’da sosyal medya üzerinden kredi danışmanlığı vaadiyle gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık olayında 1 şüpheli yakalandı.
Antalya AK Parti’de “Ramazan Yollarda” Coşkusu Korkuteli’nde AK Parti MKYK Üyesi ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli’nde hem iftar programına hem de “Ramazan Yollarda” etkinliğine katıldı.