Gündem

Gündem Haberleri

ÇALTI SARIMSAĞINDA HASAT DÖNEMİ


Gündem 23.06.2020 19:59:00 0
ÇALTI SARIMSAĞINDA HASAT DÖNEMİ

Ülkemizdeki önemli sarımsak üretim merkezlerinden biri olan Gelendost ilçesine bağlı Çaltı köyünde sarımsak hasadı başladı. Yaklaşık bin dekarlık alanda üretilen sarımsakla ilgili olarak da coğrafi işaretleme çalışmaları önümüzdeki günlerde sonuçlanacak.

550 kişinin yaşadığı köyde neredeyse herkes dedelerinden kalma tohumlarla sarımsak üretimi gerçekleştiriyor. Hiçbir katkı maddesi ve sulama yapılmadan tamamen doğal yöntemlerle üretilen sarımsak tarlalarında bu günlerde hummalı bir çalışma var.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu beraberinde Gelendost Kaymakamı Pınar Uz ve il müdürlerinin katılımıyla hasadının başladığı tarlalarda üreteciler ile bir araya gelerek sorunları dinleyerek sohbet etti. Vali Seymenoğlu “Çaltı sarımsağı farklı bir sarımsak. Ülkemizin bir çok bölgesinde sarımsak yetiştiriliyor, ancak bu bölgenin aroması farklı. Atalarımızdan gelen bu tohumlarla üretime devam edeceğiz. Ürettiğimiz sarımsağımızı önce ülkemize sonra da Dünyaya duyuracağız. Üretimden vazgeçmeyelim” dedi.

Köy muhtarı Ramazan Çetinkaya, Çaltı sarımsağında patent alma ve coğrafi işaretlemede ise son aşamaya geldiklerini belirtti.

Çaltı Sarımsağının patent alma ve coğrafi işaretlemesi ile ilgili de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün çalışmaları devam ediyor. Isparta ve Yalova’da Çaltı sarımsağı üzerinde yapılacak analizlerden sonra patent ve coğrafi işaretleme işlemi tamamlanacak.

Görüntünün olası içeriği: bitki, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü