Çaltı Sarımsağı Marka Olma Yolunda


Gündem 13.12.2019 20:26:00 0
Çaltı Sarımsağı Marka Olma Yolunda

Gelendost'a bağlı Çaltı köyünde, yaklaşık 3 bin dekar alanda 2 Bin ton sarımsak tamamen organik olarak yetiştiriliyor. Yetiştirilen sarımsak Çaltı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından fuarlarda tanıtımı yapılarak markalaştırılmaya çalışılıyor. Bu çalışmalara destek olan Vali Ömer Seymenoğlu Çaltı köyü heyetiyle bir araya geldi.

Ziyarette Çaltı Köyü Muhtarı Ramazan Çetinkaya, Çaltı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çelik ile üye ve üretici Doğan Yıldırım bulunurken, Çaltı sarımsağının Türkiye’de tanıtılması ve Coğrafi İşaret alınması konuları görüşüldü.

Çaltı sarımsağı yüksek aromalı olmasıyla ve iri taneleriyle dikkat çekiyor.

Serik’te Ramazan gecelerinde satranç heyecanı Serik’te Ramazan ayına renk katan Ramazan Satranç Etkinliği, üç hafta süren çekişmeli karşılaşmaların ardından final ve ödül töreniyle sona erdi.
Burdur'da Play-Off'lar başlıyor Hentbol Kadınlar 1. Ligi Play-Off müsabakaları 15-16-17 Mart tarihlerinde Burdur'da oynanacak. Süper Lig yolunda kritik mücadeleler iki grupta yapılacak.
Filenin küçük yıldızları sahne aldı: Şampiyon Eğirdir 1923 SK! Isparta’da düzenlenen Küçük Kızlar Kulüpler Voleybol İl Birinciliği turnuvası, oynanan son maçların ardından görkemli bir finalle tamamlandı. Sporun birleştirici ruhunun ve rekabetin en güzel örneklerinin sergilendiği turnuvada, Eğirdir temsilcisi kupayı
Kaş'lı Balıkçılara denizanası alarmı Antalya Körfezi’nde poyraz ve ters akıntı etkisiyle ağlara dolanan 10 kiloya kadar dev denizanaları, balıkçılara zor anlar yaşatıyor. Uzmanlar, çocukların temastan kaçınması gerektiğini vurguluyor.
Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem Akdeniz açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, kısa süreli paniğe neden olurken ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum bildirilmedi.