Gündem

Gündem Haberleri

CAMİİ VAR İMAM YOK


Gündem 8.07.2020 18:27:00 0
CAMİİ VAR İMAM YOK

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı 2 büyük ve merkezi köy olan Güneyyaka ve Serinyaka Mahalleleri Camiilerinde uzun zamandır görevli imam bulunmadığını öğrenen CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, "Neden imam atanmıyor? Diyanet'in 8 Bakanlıktan büyük olan bütçesi mi yetmedi?" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Gündoğmuş ilçesinde köylere ve yaylalara yaptığı ziyaretlerde yerel halkla biraraya gelerek toplantılar gerçekleştirdi, sorunları dinledi. Gündoğmuş'un Güneyyaka ve Serinyaka Mahalle Camiilerinde halkın yoğun talebine rağmen uzun zamandır imam bulunmadığını öğrenen Başkan Nusret Bayar, konuyla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, "Gündoğmuş İlçemizde yaptığımız ziyaretlerde, vatandaşların sıkıntıları arasında en çok dikkat çeken husus, merkezi konumdaki iki mahalle camiinin imamının bulunmaması oldu. Gündoğmuş’un en büyük ve merkezi mahallelerinden Güneyyaka Mahallesi Camii’nde 2015 senesinden beri, nüfusu kalabalık bir diğer mahalle olan Serinyaka Mahallesi Camii’nde ise Şubat 2020’den beri görevli imam bulunmamaktadır. Buradaki halkın ısrarlı talebine rağmen imam atanmamasının gerekçesi nedir? Vatandaşın omuzuna üst üste bindirilen vergilerle birlikte her geçen sene katlanarak artan, 8 Bakanlığın bütçesinden daha büyük olan Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi; milyon liraları aşan lüks makam araçları için yeterlidir de, iki camiye imam atamak için yeterli değil midir? Antalya’nın Toroslarında bulunan bu mahallelerimizdeki talebi görmezden gelenlerin, sırf gündem yaratmak adına Ayasofya’nın ibadete açılması konusundaki tavrı ne kadar samimidir? Gündoğmuş İlçemizdeki Güneyyaka ve Serinyaka Mahallelerimizde halkın talep ettiği imam atamaları için Antalya Valisi Sayın Ersin Yazıcı ve Antalya İl Müftüsü Osman Artan’ı göreve davet ediyorum. Konunun takipçisi olacağımızın hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini isteriz" ifadelerine yer verdi.

Gazeteci Tarkan Çetin’in acı günü Gazeteci Tarkan Çetin’in teyzesi ve Bomba 32 Haber Sitesi sahibi Ahmet Çetin’in merhume eşi Zülfiye Çetin’in kardeşi Medine Akdağ hayatını kaybetti.
Annenin feryadını duyan Başkan Kocagöz harekete geçti Antalya’nın Kepez ilçesi Gazi Mahallesi 6551 Sokak’ta, eşi ve üç çocuğuyla bir gecekonduda yaşayan Zeynep Aktaş’ın sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısını Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz duydu.
Ceviz Ezmesine sıkı denetim Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile resmî kurum temsilcilerinden oluşan komisyon, kent merkezindeki ceviz ezmesi üretim ve satış noktalarında denetim gerçekleştirdi.
Çamlık’ta Tarıma Yerinde Destek Ziyareti Kaymakam Can Kazım Kuruca ve beraberindeki heyet, Çamlık Köyü’nde sera ve meyve üreticilerini ziyaret ederek üretim süreçlerini yerinde inceledi, sorun ve talepleri dinledi.
Kepez’in Bilim Yolculuğu Duraliler’den başladı Kepez Belediyesi’nin “Her Yerde Bilim, Her Yerde Gelecek” sloganıyla yürüttüğü “Kırsaldan Başlayan Bilim Yolculuğu” projesi kapsamında Bilim ve Teknoloji Tırı, Duraliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle buluştu. Etkinlikte öğ