“Camiler ve Din Görevlileri Haftası”


Yaşam 3.10.2019 00:49:00 0
“Camiler ve Din Görevlileri Haftası”
AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Camilerin ve din görevlilerinin yüzlerce yıllık geçmişi boyunca birçok önemli misyonlar üstlendiğini belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “ Camilerimiz insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, Vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekanlardır.
Camilerimizi hayatın merkezine ve şehrin kalbine yeniden taşıyabilmek gayesiyle 1986 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızca  Ekim ayının ilk haftası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak ilan edilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığımız “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın bu yılki teması, ‘Cami ve Hayat’ olarak belirlendi.  “Böylece bütün yönleriyle hayatın, caminin öğrettiği ve temsil ettiği değerlerle inşa edilmesi hedeflenmiştir. Camideki tevazu ve hakşinaslığın iş hayatına, merhametin aile hayatına, şefkat ve zerafetin insan ilişkilerine yön vermesi hedeflenmiştir. Neticede caminin bireye kazandırdığı adalet, merhamet, yardımlaşma gibi ahlaki değerler toplumun huzur ve güvenini sağlamada büyük bir görev ifa etmiştir. Dolayısıyla cami ve mescitler, İslam toplumlarının kimliği haline gelmiştir. İstiklal mücadelesinden 15 Temmuz’a zor zamanlarımızda camilerimiz ortak hareket noktamız olmuştur. Dolayısıyla birlik ve beraberlik açısından en güçlü mekânımız da camilerimizdir. 
Bu vesileyle, kendisini asil bir hayatın inşasına ve soylu bir gayenin ihyasına adayan; sorumluluk bilinciyle, ilim ve irfan donanımıyla, ahlak ve faziletiyle aziz milletimizin dinî ve manevi hayatına hizmet eden değerli din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı tebrik ediyorum.” dedi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin