Camilerde Cuma namazı için tarih belli oldu


Gündem 8.05.2020 00:57:00 0
Camilerde Cuma namazı için tarih belli oldu

Türkiye, corona virüsle mücadele önemli bir sınavı geride bırakıyor. Başkan Erdoğan’ın önderliğinde normalleşme adımları titizlikle ele alındı. Bu kapsamda camilerde Cuma namazları yeniden kılınmaya başlanacak. Eğer her şey yolunda giderse Cuma namazları için belirlenen tarih 12 Haziran olarak ön görüldü.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında normalleşme adımları ele alındı. Normalleşmenin ikinci aşamasında kafe ve restoranlar belirli kısıtlamalarla açılacak, Temmuz ayında tiyatrolara gidilebilecek. Cuma namazlarının ise 12 Haziran’da başlaması hedefleniyor.

CUMA NAMAZLARI CEMAATLE 12 HAZİRAN’DA KILINACAK
Hürriyet’in haberine göre; 4 aşamadan oluşan normalleşme adımlarının ikinci aşamasında sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. 65 yaş için serbest gün sayısı artacak. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek. Camilerde cuma namazının dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlaması eğer her şey yolunda giderse 12 Haziran olarak değerlendiriliyor. Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığı açıklamasında bulundu. Açıklamalara göre, yeni serotip SAT1’e karşı yaklaşık 6 milyon doz aşı sevk edildi. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz daha üretilecek. Hayvan sağlığı hizmetlerinde aksam
Alanya doğu çevreyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor Alanya trafiğini rahatlatacak 15 kilometrelik Doğu Çevreyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, kritik noktalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Isparta32spor’dan 3 yeni transfer! Transfer atağını sürdüren Isparta32spor, Fatih Aktay, Kaan Yüksel ve Hasan Kaya’yı renklerine bağladı. Yeni transferler, Davraz kampında takımla çalışmalara başladı.
Isparta atlı spor kulübünden büyük başarı Isparta Atlı Spor Kulübü Başkanı Ümit Yeter ve kulüp üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’i ziyaret etti. Gebze’de düzenlenen Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmalarında dereceye gir
Gülistan kapalı pazaryeri çalışmaları hızla devam ediyor Isparta Belediyesi, Gülistan Mahallesi’ne kapalı pazar alanı ve meydan yapımı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nisan ayında temeli atılan, 100 pazarcı esnafının rahatça yerleşebileceği şekilde tasarlanan ve vatandaşların konfor