Camilerde Cuma namazı için tarih belli oldu


Gündem 8.05.2020 00:57:00 0
Camilerde Cuma namazı için tarih belli oldu

Türkiye, corona virüsle mücadele önemli bir sınavı geride bırakıyor. Başkan Erdoğan’ın önderliğinde normalleşme adımları titizlikle ele alındı. Bu kapsamda camilerde Cuma namazları yeniden kılınmaya başlanacak. Eğer her şey yolunda giderse Cuma namazları için belirlenen tarih 12 Haziran olarak ön görüldü.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında normalleşme adımları ele alındı. Normalleşmenin ikinci aşamasında kafe ve restoranlar belirli kısıtlamalarla açılacak, Temmuz ayında tiyatrolara gidilebilecek. Cuma namazlarının ise 12 Haziran’da başlaması hedefleniyor.

CUMA NAMAZLARI CEMAATLE 12 HAZİRAN’DA KILINACAK
Hürriyet’in haberine göre; 4 aşamadan oluşan normalleşme adımlarının ikinci aşamasında sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. 65 yaş için serbest gün sayısı artacak. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek. Camilerde cuma namazının dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlaması eğer her şey yolunda giderse 12 Haziran olarak değerlendiriliyor. Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu olacak.

Isparta’ya dev ulaşım hamlesi: Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Kavşağı ve Dörtyol-Şarkikaraağaç yolu açıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Isparta’da Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Farklı Seviyeli Kavşağı ile Dörtyol-Şarkikaraağaç Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi.
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar yaklaşık 110 milyon yolcu seyahat etti. YHT hatlarının toplam uzunluğu ise 2 bin 251 kilometreye ulaştı.
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı Isparta Ormanevleri Sitesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin ilk adımı atıldı. Binaların dayanıklılığını belirlemek amacıyla karot alım çalışmalarına başlandı.
Meteoroloji uyarıdı: Sağanak, yoğun kar ve toz taşınımı geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak yeni hava sistemi için uyarıda bulundu.
Isparta, AB destekli yerel iklim eylemi projesinde pilot il oldu Türkiye’de iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen “Türkiye’de Yerel İklim Eylemi için Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi” çerçevesinde Isparta pilot iller arasında yer aldı. Proje kapsamında yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla I