Camilerimizi çok daha güzel hale getiriyoruz

Isparta Belediyesi camilerin çevre düzenleme ve tuvalet yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Mekke Camiindeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirdeki camilerin çok daha güzel olması için çalıştıklarını söyledi.


Gündem 29.04.2022 04:00:00 0
Camilerimizi çok daha güzel hale getiriyoruz

Isparta Belediyesi camilerin çevre düzenleme ve tuvalet yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Mekke Camiindeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirdeki camilerin çok daha güzel olması için çalıştıklarını söyledi.

Isparta Belediyesi tarafından şehirdeki camilerin çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda cami avlularındaki taban döşemeleri değiştirilirken, daha estetik bir görünüme kavuşturuluyor. Ayrıca cami tuvaletleri de yenilenerek daha modern bir hale getiriliyor. Çalışmaların sürdüğü yerlerden biri de Mekke Kur’an Kursu’nun yanında bulunan Mekke Camii oldu. Mekke Camii’nin eskiyen taban döşemeleri Isparta Belediyesi tarafından yenileniyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mekke Camiinde devam eden çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Başdeğirmen’e Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç da eşlik etti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mekke Kur’an Kursu’nda hafız talebeler yetiştiğini belirterek, her yıl kurstan mezun olan hafızların yurdun farklı noktalarında görev yaptığını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Mezun talebeler Türkiye’mizin değişik camilerinde hatimle namaz kıldırıyor, mukabele okuyor. Bu çok güzel bir olay. Camimizin taban döşemeleri eski ve kullanışsızdı. Sayın hocamın bizlerden talebi ile buraya geldik. Farklı renklerde taş döşeyerek buraları güzel bir hale getirdik. Göreve geldiğimizden bu yana şehrimizdeki camilerimizin çevre düzenleme ve tuvaletlerinin yenilenmelerini yapıyoruz. Şuanda Mekke Camii ve Bedir Camisinde çalışmalarımız sürüyor. Camilerimizin çok daha güzel ve tuvaletlerinin çok daha temiz olmasını onararak, yenileyerek sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç, Mekke Camiindeki çevre düzenleme çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Ertuç, “Burada her yıl yaklaşık 500 civarında öğrenci okuyor. Öğrencilerimizin içerisinde 30 kadar yabancı ülkelerden gelenler var. Bu öğrencilerimiz mezun olduktan sonra memleketlerinde hem mukabele okuyorlar, hem de hatimle namaz kıldırıyorlar. Böylece Isparta’mız, bu işe vesile olan başkanımız gibi yetkililer büyük sevap alıyorlar. Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.


Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
CSO Denizlililer için sahne aldı CSO Denizlililer için sahne aldı
İstanbul'da coşkunun finali Üsküdar'da oldu İstanbul'da coşkunun finali Üsküdar'da oldu
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor