Çanakkale’ye gidecek olan Türk Bayrağı Erzincandan teslim alındı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen “Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak” projesi kapsamında ay yıldızlı Türk Bayrağı Çanakkale’ye ulaştırılmak üzere Malatya’da teslim alındı.


Gündem 12.03.2021 09:30:00 0
Çanakkale’ye gidecek olan Türk Bayrağı Erzincandan teslim alındı

MALATYA (İGFA) -  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında “Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak” etkinliği kapsamında Malatya Valiliği’nde ‘Bayrak Teslim Töreni’ düzenlendi. Törende Esranur Polatoğlu, Erzincan’dan Malatya’ya taşıdığı Türk Bayrağını Malatya’da Ömer Miraç Pay’a teslim etti.  Ömer Miraç Pay, Doğu Anadolu Bölgesini temsilen dalgalanacak Ay yıldızlı bayrağı 18 Mart’ta Çanakkale’ye ulaştıracak.

Bayrak teslim töreninde konuşan Vali Aydın Baruş, Çanakkale Savaşının Türk tarihinde gerçekten eşsiz yeri olan bir savaş olduğunu ifade ederek, "Bu savaş Anadoluya yabancı güçlerin girmesine asla müsaade edilmeyeceği tarih boyunca olduğu gibi Anadolunun bağımsız bir yurt olarak kalacağı yönünde Türk milletinin iradesinin tüm dünyaya buyrulduğu bir savaştır. Çanakkale Savaşı aynı zamanda bizim Bağımsızlık Savaşımız olan Kurtuluş Savaş’ımızın da yol gösterici ilham kaynağı olan duyguların hislerin ve kararın kesinleştiği bir savaştır" dedi. Doğu Anadoludaki 14 ilden nöbetleşe olarak getirilen bayrağın Çanakkaleye götürülmesi dolayısıyla Erzincandan gelen Esranur kardeşimizin bizlere bu bayrağı tesliminin buradan da yola çıkarak Çanakkaleye doğru götürülmesinin önemine dikkati çeken Vali Baruş, "Bu bayrağın Çanakkaleye ulaşması Anadolunun birliğinin, beraberliğinin ve kıyamete kadar baki kalacak olan kardeşinizin simgesidir” dedi. 

 

 


Başkan Aydın, üç bin vatandaşı ağırladı Başkan Aydın, üç bin vatandaşı ağırladı
Başkan Çolakbayrakdar: “Mithatpaşa, yeni cazibe merkezi olacak” Başkan Çolakbayrakdar: “Mithatpaşa, yeni cazibe merkezi olacak”
İşte AK Parti'nin ilk yol haritası: “Türkiye'yi Dinliyoruz” Yerel seçimler şayet Ak Parti açısından oyları artırarak devam etseydi, “Demek ki her şey yolunda” denilecek ve öyle devam edilecekti. Şer gibi görünende hayır, hayır gibi görünende şer olabilir; geleceği yalnız Allah bilir.
TİMBİR’den RTÜK’ün 30. yılı için kutlama mesajı Bünyesinde 100'in üzerinde medya kuruluşu yer alan, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 30’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlad
Run To Sky şampiyonu Kemer Belediyesi’nde Run To Sky şampiyonu Kemer Belediyesi’nde