Siyaset

Siyaset Haberleri

CANAN ATASOY'DAN AÇIKLAMA...


Siyaset 2.12.2019 01:17:00 0
CANAN ATASOY

SEVGİLİ KIZILKAYALI HEMŞERİLERİM
Böyle bir yazı, böyle bir açıklama asla yapmayacaktım ancak gördüğüm bu resimden sonra açıklama yapma zorunluluğunu htim. Benim için yazılanları, iftiraları hep içime atmıştım. Vicdanım rahat, yaptığım hizmetler ortada, kendimi biliyorum, yukarıda Allah var, beni tanıyan tanıyor, sevenlerimiz inanıyor, arıyorlar, ziyaret ediyorlar görüşüyoruz. Bazı kişiler her türlü iftirayı atsa da, işi gücü bırakıp yok arsa almışız da, yok usulsüzlük yapmışız da, yok sudur, yok budur diye asılsız suçlamalarda bulunsalar da. Edebimizle sustuk sustuk sustuk. Ama artık yeter.
1) Kızılkaya beldemize hizmet eden geçmiş büyüklerimizin sokaklara isimlerinin verilmesinden tabi ki gurur duyarız. Önceki Belediye başkanı da rahmetli babamın ismini bir sokağa vermişti. Biz de gurur duymuştuk. Öncelikle hatırlatmak isterim ki, bizim ailemizin Rahmetli İsmet Ergen ile hiçbir sorunu olmadı. Ufak tefek bazı kırgınlıklarımız olsa da hiç dargın olmadık. Rahmetli babam ile abi kardeş gibiydiler. Ergen ailesi ile de geçmişe dayalı ata dostluğumuz vardır. Rahmetli oluncaya kadar hastalık aşamasında son güne kadar telefonla görüştük. Rahmetli olunca da cenazesine katılıp helalleştik. Rahmetli İsmet Ergen’in ve Rahmetli Selahattin Erkan’ın cenazesine siyaseten kin tutup katılmayan kişiler şimdi halkı kandırdığını zannediyorlar. Bu millette akıl tutulması yok. Herkesin aklı başında. Akıl tutulması sizde olmuş. Ben ve ailem rahmetli İsmet Ergen’in tabelasının evimizin önünde olmasından gurur duyarız. Başımızın üstünde yeri var. Eğer intikam alayım diye kinaye amaçlı yapıyorsan yanlış adrestesin. Esas o tabelayı kendi evinizin önüne koyacaktın. Sabahtan akşama kadar hakaret ediyordunuz rahmetli İsmet Ergen’e. Eğer hakikaten samimiyseniz, hatalıydık ve hatalarımızdan ders aldık diyorsanız önce rahmetlinin mezarına gidip bir Fatiha okuyun, helallik isteyin. Daha sonra da gidip tüm toplumun içinde Ergen ailesinden özür dileyin. O zaman inanırım sizin samimiyetinize.
Şimdi gelmiş popülizm yapıyorsunuz. Hadi ordan, hadi ordan, hadiii….
Gelelim bu önemli kişilerin adlarının sokaklara verilmesine. Güzel bir uygulama. Ancak ucu açık şöyle ki;
- Rahmetli olan Belediye Başkanlarımız belli, isimleri verilmiş. Ancak geçmişten bu yana Pazar avdan Köyünde ve köyümüzün beldemize taşınmasında ve hatta belde olunca emeği geçen Rahmetli Mahalle Muhtarlarını niye unuttunuz. Rahmetli olan Öğretmenlerimiz var onları niye unuttunuz.
En önemlisi de bir arkadaşımız kaza geçirdi rahmetli oldu. Onun ismini vermişsiniz. O da güzel iyi olmuş. Peki kaza geçirip rahmetli olan birçok hemşerimiz var onların ismini de verin o zaman.
Şimdi tören yaptığınız Atatürk heykeli olan büyük meydana “CUMHURİYET MEYDANI” ismini veren benim. Bizim sevgimizde tezahürat yoktur Bizim sevgimizde alkış yoktur Bizim sevgimiz yüreğimizdedir yüreğimiz de.

-Madem hizmet etmek istiyorsunuz, beldemizde birçok cadde ve sokak var. Niye 5-6 tane tabela yaptınız. Bütün sokaklarda önceki dönem bizim yaptığımız tüm tabelaları yenileseydiniz. İşte hizmet o olurdu.
Yok, sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Böyle siyaset olmaz. Daha böyle çok anlatacaklarımız var ama zamanı gelince.
2)Öncelikle beni en çok üzen yaklaşım şudur.
Doğma büyüme Kızılkayalıyım. Birkaç kişi yorum yapmış!
Mevcut başkan Kızılkaya’nın öz evladı
Biz ise Kızılkayanın öz evladı değilmişiz. Vay be…
Evet doğrudur benim Annem Trabzonludur 45 yıldır Kızılkaya’da ve çoğu kişinin ebesidir, Babamın Babası Tefenni Beyköy’den gelmedir. Dedeme herkes Sinan Emmi derdi, Babamın Annesi de Leylek köyündendir. Bu yanlış bir şey mi? Bu büyük bir sorun mu? Bu nasıl bir zihniyet? Böyle düşünülürse Kızılkaya’nın yarısı dışardan gelme ne olacak o zaman. Bu insanlara hakaret etmiş olmuyor musunuz? Yahu her şeyi bir tarafa bırakın hepimiz insanız. O mantıkla benim amcalarım ve çocukları, halam ve çocukları, dayım ve çocukları Kızılkaya’lı değil mi? Hepsi Kızılkaya’ya hizmet etmiş ve hala ediyorlar. Madem yabancıydık niye kız alıp verdik, niye akraba olduk. Mehmet Öztürk şu anda Meclis üyesi severim, gurur duyarım akrabam. Onun dedesi de Beyköy’lü, Hüseyin Turgut Beyköy’lü, Hacı Murat Çetinkaya o da Meclis üyesi Kızılcaağaç’lı. Hak ettiler seçildiler. Şimdi bu kişiler de dahil biz Kızılkaya’lı olamayacak mıyız? Yazık yazık yazık!!
Bu iyi bir yaklaşım değil. Bu kişilerin bu zihniyetten derhal uzaklaşması ve hatta söz konusu bile etmemeleri gerekir. Yanlıştır, etik değildir ve hatta suç teşkil eder.

3)Kızılkayalı hemşerilerimin teveccühü ile 15 sene belediye başkanlığı yaptım. Yaptığımız çok büyük hizmetler oldu. Yeni belediye hizmet binası, Çok amaçlı düğün salonu, Cumhuriyet Meydanı, Kilit Parke taşı tesisi ve döşemesi (Tüm mahalleler, meydanlar, yollar ve kaldırımlar) Sanayi sitesi ve önüne kilit parke, kütüphane binası, yeni Pazar yeri, belediye dükkanlarının tadilatı, meydan düzenlemesi, yeşil alan, ışıklandırma, pancarlık sahasına kafeterya, çocuk oyun parkı, halı saha, ağaçlandırmalar, duble yollar, yolların asfaltlandırılması, kilit parke ile döşenmesi ve daha nice hizmetler. Şu da unutulmasın belediyemizin kapatılmaması için yaptığımız çalışmalar da beldemize yaptığımız büyük bir hizmettir. Benim vicdanım rahat.
4)15 yıl boyunca aldığım kararlardan hiç pişman değilim. Aldığım personelleri ihtiyaç vardı, o günün şartlarında öyle gerekiyordu işe aldım. Birkaçını da öyle gerekiyordu işten çıkardım. Doğrusu buydu, yanlış yaptın diyen varsa söylesin. Bu olaydan sonra da piyon olan bir kişiyle beraber şahsıma iftira atmaya, komplo kurmaya ve algı operasyonu yapmaya başladılar. Bu söylentiler 31 Mart seçimler öncesi seçmen iradesini etkilemeye yönelik olarak bilinçli bir strateji ve politika ile dalga dalga yayıldı. Seçimler de biraz gergin geçince, seçimin hemen sonrasında aramızda kişisel husumet ve siyasi rekabetin siyasi husumete evrildiği kişilerin organize hareket etmeleriyle iftira kampanyası başladı. Daha sonra da şikayet ettiler. Şikayet en doğal haktır, şikayete hiçbir şey demem. 15 yıl boyunca tarafımın kanunsuz ve hukuksuz bir işlemi mevzubahis değildir. Alnım açık başım dik. Ne sorulursa cevabını veririz. Biz buradayız dimdik ayaktayız. (Zamanı gelince daha detaylı açıklama yapacağız. İftira atanlarla yargı önünde bizde hesaplaşacağız. Zaman her şeyin ilacıdır) Bu konuda söyleyeceklerim şimdilik bunlar. İsteyen inanır, isteyen inanmaz.
5)Ayrıca bazıları hala bizim için beldeye gelmiyor nerede diyorlarmış. Nerede olalım işimizin başında, ailemizin sevdiklerimizin yanındayız. Öncede açıklamıştım; seçimin gerginliği ile bir müddet ayrı kalmanın herkesi rahatlatacağını düşünmüştüm. Kısa süre sonra dönüp herkesi ziyaret edecektim. Ancak bazı kişiler şahsıma o kadar kötü laflar ettiler ki, haliyle biraz kırıldık tabi. Herkesin ailesi var, çocukları var. Biz de bir insanız, robot değiliz. Gelmiyorsak bir sebebi var. Onca iyiliğimiz olan, evimize girip çıkan adam dedikodumuzu yapıyor, Enteresan. Bazı kişilerin de kendi özeleştirisini yapmasını beklerim. Bakın ne güzel demiş şair;
“İnsanın derdi ne kadar büyük olursa gülüşü o kadar sıcak olurmuş. Öyle derler bizim buralarda. O derdin büyüklüğü neye göre ölçülür bilmem ben. Fakat birinin gülüşünün sıcaklığını htim mi, anlıyorum ki derdi çok. Güzelleşmiş derdiyle.” İŞTE O ZAMAN GELİRİZ
6)Şu son lafımı da unutma;
Yapılacak onca iş varken, boş işlerle uğraşma. Yok dedikoduymuş, oymuş buymuş, şikayet miş.
Bu işleri bırak hizmet etmeye bak. Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşün. Herkesi yıldırayım, sindireyim kimse karşıma çıkmasın diye asla düşünme bile, 20 tane adam çıkar karşına. Mazbatayı alalı 8 ay oldu bir hizmetin yok. Sosyal belediyecilik adına biraz bir şeyler yaptın o kadar. Nerde gözle görülür hizmet. KOSKOCAMAN YOK YOK YOK. Sadece benim yaptığım hizmetleri, eserleri güzelleştirmeye çalışıyorsun yani rötuşluyorsun.
Ara yollara sizin yaptığınız stabilize malzeme dökme işini biz her ay rutin yapıyorduk.
Kızılkaya beldesinin yollarının çoğunluğunu Kilit parke ve asfalt, Yuva mahallesinin tamamını kilit parke ile döşedik. 30 Km ye yakın asfalt yaptık. Sizin sözde asfalt yaptık dediğiniz rotmis malzemesini ayda 3-5 kamyon getiriyordum. Bırak saçma sapan işlerle uğraşmayı, şikayet etmeyi falan hizmet etmeye bak.

Ak Parti ile işim olmaz diyordun, Milletvekillerini suçlayıp Facebook ta resimler paylaşan zihniyet şimdi yanlarına gidiyor. Gitme demiyoruz tabi ki gideceksin. Bu belde bizim. Hizmet mutlaka gelmeli Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ayrım yapmaz. Burdur’a hizmet için canla başla çalışıyorlar. Ama aklından şunu asla çıkarma. Efendi Efendi Kızılkaya da bir Ak Parti Teşkilatı var. 15 Yıl hizmet etmiş bir teşkilat var. Samimiysen alacaksın yanına Ak Parti Kızılkaya Belde Başkanını gideceksin ve yatırımı alıp getireceksin. Bizim, Düğün salonunu tamamlama projemiz vardı hazırlamıştık. Sene bitmeden belde başkanımız ile git onu çıkart ve Düğün salonunu tamamla. Kanalizasyon ve yağmur suyu drenajı projemize ödeneğimiz çıkmıştı, onu yap.
Büyük işlerle uğraş.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü