ÇARŞAMBA PAZARI SİL BAŞTAN YENİLENİYOR


Gündem 26.12.2019 16:56:00 0
ÇARŞAMBA PAZARI SİL BAŞTAN YENİLENİYOR

Eski Çarşamba Pazarı ve Köy Garajının taşınması için 2004-2009 döneminde belediye başkanlığı yapan merhum Hasan Balaman tarafından faaliyete geçirilen Yeni Çarşamba Pazarı Kompleksi ve Köy Garajı belediyenin gündeminde.

31 Mart yerel seçimleri öncesi bu alanın canlandırılacağı konusunda söz veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Kanal 32 Televizyonu’nda Bire Bir programında İsmail Altunbaş’ın konuğu oldu. Başdeğirmen burada yaptığı açıklamada Yeni Çarşamba Pazarı’nın haftanın 1 günü değil her gün insanların uğrak yeri haline getirileceğini müjdeledi.

10 YILDIR BİR ÇİVİ ÇAKILMADI

Yeni Çarşamba Pazarı ve Köy Garajı olarak faaliyet gösteren yrin eskiden soğuk hava deposu olarak kullanılan bir yer olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Burası eski bir bina olunca tespit ettiğimiz bir çok eksiklik var. Bizim projemizde bu binanın altına katlı otopark yapıp üstlerini de işyeri olarak yapıp esnafımıza daha ferah bir mekan haline getireceğiz. Artık insanlar buraya haftanın 1 günü değil her günü gelecek. Burası cazibe merkezi haline gelecek. Maalesef yapıldığı günden bu yana buraya bir çivi dahi çakılmamış. Binanın çatısı akıyor, buna benzer daha çok eksiklikler mevcur. Biz bunları kökünden halledeceğiz” açıklamasında bulundu.

İNSANLAR GİRMEYE KORKUYOR

Çarşamba Pazarı Kompleksinde işyeri bulunan ve ayakta durmaya çalışan esnaflar; “Buradaki işyerlerinin yüzde 80’i depo gibi kullanılıyor. İçerisi oldukça karanlık ve özellikle bayanlar buraya girmeye korkuyor. Yağmur yağdığı zaman çatı akıyor. Başkanımızın seçim öncesi verdiği sözü tutacak olması bizleri umutlandırdı” diye konuştular.

ESNAFIMIZI KORUYACAĞIZ

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ‘Esnaflarımız buraya taşındıkları zaman epeyce bir süre burada kendilerini tanıtmaya çalıştı. Zor günlerin ardından tam tanıttılar dediğimiz anda hadi buradan kalkın şuraya geçin dediğimizde batarlar. Biz buna asla müsade etmeyeceğiz. Mümkün olan en kısa sürede burayı canlandırıp esnafımızın taleplerini yerine getireceğiz’ sözleri ile esnafların yüreğine su serpti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi