Gündem

Gündem Haberleri

CDC’den flaş aşı uyarısı


Gündem 17.07.2021 12:00:00 0
CDC’den flaş aşı uyarısı

Dünya genelinde Koronavirüs vaka sayıları delta varyantı nedeniyle artışta. Vaka artışı konusunda zor günler yaşayan ABDde bilim insanları, virüsün aşılanmamış kişiler arasında yayıldığına işaret ediyor ve salgının artık "aşılanmamışların pandemisi" haline geldiğine dikkat çekiyor.

ABD genelinde tüm eyaletlerde Coronavirüs vakaları artıyor. Vaka sayıları bir önceki haftaya kıyasla yüzde 70 yükseldi. Can kayıplarında ise yüzde 26lık artış kaydedildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky yeni vakaların aşısız kişilerde görüldüğüne işaret etti. Salgının "aşılanmamışların pandemisi" olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Hastaneye yatanların yüzde 97sinin aşısız vakalardan oluştuğuna dikkat çekti. Walensky pandemiyle mücadelede aşılanmanın önemine değindi, tam olarak aşılanmış kişilerin hastalığı ağır geçirme, hastaneye yatma ve ölüme karşı korunduğunu kaydetti

En büyük endişelerinin aşıyla önlenebilecek ağır vaka ve hatta ölümlerle karşılaşmaya devam etmek olduğunu söyledi. Aşı olma çağrısı yaptı. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr Anthony Fauci de zorlu bir varyantla karşı karşıyayız dedi.

Beyaz Saraydan yapılan açıklamada da önümüzdeki haftalarda özellikle aşılamanın düşük olduğu bölgelerde artmasının beklendiği kaydedildi. Mayıs ayı sonunda 500 binin altına inen dünya genelindeki günlük toplam vaka sayısı tekrar 500 binin üzerine çıkmış durumda.

En fazla vaka görülen ülkelerin başında Endonezya, İngiltere ve Hindistan geliyor. Uzmanlar salgının kontrol edilebilmesi için ülkelerin aşılama kampanyalarına hız vermesi gerektiğini söylüyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu
Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek