ÇELTİKÇİ’DE KARANTİNA SONA ERDİ, KOCAALİLER’DE YARIN SONA ERECEK


Gündem 23.05.2020 14:35:00 0
ÇELTİKÇİ’DE KARANTİNA SONA ERDİ, KOCAALİLER’DE YARIN SONA ERECEK

Burdur’un Çeltikçi İlçesi’nde 27 Nisan’dan bu yana  devam eden karantina bugün sona erdi. İlçede bulunan 30 vakadan 2’i vefat ederken diğer 27 vatandaş sağlığına kavuştu. 1 vatandaşın tedavisine de Bucak Devlet Hastanesinde devam ediliyor.
Burdur Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada Çeltikçi ilçesinde bugün sabah saat 8’den itibaren karantinanın sona erdiğini ifade etti. Kocaaliler Beldesindeki karantinanın ise Bayram sabahı sona ereceğini belirtti.
Pandeminin Türkiye’de  görüldüğü süreçten bugüne Burdur genelinde 54 Covid-19 vakasının görüldüğünü belirten Vali Şıldak, “51 vatandaşımızın tedavi süreçleri başarıyla tamamlandığı, bu süreçte kronik rahatsızlığı da bulunan iki vatandaşımız hayatını kaybetti, şu anda İlimizde sadece 1 vaka Bucak Devlet Hastanesi’ne tedavi görüyor ve  bu hastada iyileşme eğiliminde” dedi..
Basın mensuplarına son gelişmeler hakkında bilgi veren Burdur Valisi Hasan Şıldak, “Aslında bizim 9 vakamız yurt dışı kaynaklı. Yani yurtdışından getirilip KYK Yurtlarında kabul ettiğimiz vatandaşlarımızdan kaynaklı vakalarımızdır. 30 vakamız da Çeltikçi ilçemizdeki cezaevinden tahliye olan daha doğrusu izinli çıkış yapan bir mahkûmun bekleme süresi içerisindeki aslında kendisinin kurallara uyması söz konusudur. Eşinin katıldığı taziye olayından kaynaklanan yaygın bir hadise oluştu. Maalesef 30 vatandaşımız burada hastalığa yakalanmış oldu. Ancak Çeltikçi ilçemizde çok sıkı bir karantina tedbiri uyguladık, Bu tedbiri bu sabah 8’de kaldırıyoruz. Tedbirler kapsamında saat 10 ila 17 arasında gıda satış yerleri de açık olacağı için bu insanlarımız yürüme mesafesinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Bir diğer vakanın görüldüğü Bucak ilçemize bağlı Kocaaliler Beldesinde bir berberde virüsü tespit etti,  hemen işin başında tespit edildi hemen tedavi altına alındı. Burada da bu şekilde yayılımı önlemiş olduk. İnşallah Kocaaliler’de de Bayramın birinci  günü itibarıyla karantina tedbirlerine son vereceğiz” dedi.

Gündem Burdur-Mesut Madan


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor