Çevre ve Şehircilik: “Salda Gölü hep güzel kalacak”


Gündem 30.05.2021 02:30:00 0
Çevre ve Şehircilik: “Salda Gölü hep güzel kalacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü kıyısındaki renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

BURDUR (İGFA) - Burdurun Yeşilova ilçesine bağlı Salda Gölündeki renk değişikliğinin göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklandığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Salda Gölünün kıyısındaki bir bölgede oluşan sarımtırak görüntüye ilişkin açıklama yaptı. Gölün bugünkü ve iki yıl önceki fotoğraflarına yer verilen paylaşımda, "Salda Gölü kıyısında oluşan renk değişikliği göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklanmaktadır. Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir. Mevsimsel olan görüntü her yıl dönemsel olarak gerçekleşmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"Salda hep güzel kalacak" vurgusu yapılan açıklamada, söz konusu renk değişikliğinin koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddialarının tamamen asılsız olduğunu altı çizildi.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1398740411842244608

Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı
Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak
Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı