CHP BURDUR İL BAŞKANI AKBULUT TEK TEK SORDU


Siyaset 27.08.2020 00:36:00 0
CHP BURDUR İL BAŞKANI AKBULUT TEK TEK SORDU

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut basın mensupları ile bir araya geldi. Burdur'un gündem maddelerinden bir tanesi olan İl Özel İdare binası hakkında açıklamalarda bulundu. 

CHP Heyeti, 14 Ağustos günü Cuma günü Atatürk Çay Bahçesi'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda, İl Özel İdare'nin 90 Milyona yakın borcu olduğunu söyleyen Başkan Akbulut, Kent Meydanında bulunan İl Özel İdare Binasının yeri ile alakalı olarak Ağustos ayında Belediye Meclis gündeminde imar değişikliği ile ilgili olarak talepte bulunulduğunu söyleyerek ticari alana çevrilmek isteniyor sözlerini kullanmıştı.

90 MİLYONLUK BORÇ 1 AYDA NASIL 40 MİLYON'A DÜŞTÜ?

24 Ağustos Pazartesi günü, Burdur İl Özel İdare'nin yeni binasını hayırlı olsun sözleriyle duyuran AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, açıklamasında İl Özel İdare'nin 40 Milyon TL borcu olduğunu söylemişti. 

CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, yeni gelen açıklamanın ardından 90 Milyonluk Borç Nasıl 40 Milyon'a Düştü ? Sorusu ile dikkat çekti.

Konu ile ilgili detay veren Başkan Akbulut, "Burdur İl Özel İdaresi'nin Temmuz ayı toplantısında 87 milyon TL'ye yakın borcun varlığından söz edilmiş. Yapılan açıklamanın ardından bu borçtan bahsettik. Bu borçtan söz edilirken, nasıl oluyor da Ağustos sonu gelmeden borç 40 Milyon TL'ye düştü." sözlerinin ardından

"Toplantıda bahsi geçen 87 Milyon TL borç mu yalan yoksa Başkan Mengi'nin bu konudan haberi mi yok ?

47 Milyon TL'lik Borç Nasıl Ödendi, Bir Yer Mi Satıldı? 

Muhasebe kalemlerinde bir oynama mı söz konusu oldu ? " sorularını sordu.

24 Ağustos'ta yapılan açıklamalarda Burdur Belediyesi'nin 140 Milyonluk borcu olduğu sözlerinin de doğru olmadığını belirten Başkan Akbulut, " Bugün itibari ile Burdur Belediyesi'nin 16 Milyon TL borcu bulunurken, kasasında da 14 Milyon TL para bulunmaktadır. Bu rakamlar ortadayken bu açıklamayı sadece bilgi kirliliği için mi yapmıştır ? Ciddiyetle bağdaşmayan siyasi tutuma yakışmayan açıklamanın gerekliliği bellidir. Bir iddiada bulunursun o iddia yersizse siyasetten çekilirsin. " ifadelerini kullandı. 

KİME GÖRE NEYE GÖRE TEDBİR ALINIYOR ?
İl Özel İdare açıklamasının ardından tüm Dünya'yı etkisi altına almış olan Korona Virüs tedbirleri ile ilgili Burdur'da yaşananlara da değinen Başkan Akbulut, Burdur'da korona virüs vakalarına karşı alınan tedbirlerin bazen çok ciddi bir yaklaşım izlenirken, bazı durumlarda ise ciddiyetle bağdaşmayan bir yaklaşım izlendiğini belirtti. 

Bir apartman dairesinde yaşayan kişide korona virüs tespit edilmesi üzerine bütün apartmanın karantinaya alındığı belirten İl Başkanı İzzet Akbulut, hastanede test yapılan kişinin test sonucu çıkmadan evine gönderilerek biz sonucu size göndeririz şeklindeki yaklaşımlar birbiri ile bağdaşmıyor. Keza 15 Temmuz'da binlerce insanı meydanlara kutlamaya davet ederken ciddiyet yok, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi milli bayramlarımızda kutlama yapmaya giderken müthiş bir ciddiyet var, AKP kongre yaparken ciddiyet yok, daha yeni yaşanan Batman Valisi'nin düğünde halay çekerken ciddiyet yok ama 30 Ağustos ile alakalı olarak kutlamanın yapılmaması için korona virüs ciddiyeti var. Keza bugün sayın valimiz, bizleri Salda Gölü'nün gelecek kuşaklara aktarılması için düzenlenen bir panele davet etti. Uzun süredir Burdur'un ihtiyacı olan bir görüntü sergilendi. Hem iktidar partisinin hem de muhalefet yöneticileri, sivil toplum örgüt yöneticileri oradaydı. Çok güzel bir çalışmaydı tüm önlemler alındı. Aynı şekilde 30 Ağustos'ta kutlamalar yapılacak mı? bugün bu panel yapılabiliyorsa, 30 Ağustos kutlamaları da yapılabilmeli." ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği