CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN DÜNYA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJI


Gündem 17.06.2020 02:40:00 0
CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN DÜNYA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN DÜNYA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler tarafından dünyadaki Çölleşme ve Kuraklık riskine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1994 yılında bir karar alınmış ve 17 Haziran tarihi Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü olarak belirlenmiştir.

Ülkemizin iklim değişikliğinden olumsuz yönde etkileneceğini belirten uzmanlar, yağışların azalması nedeniyle su kıtlığı çeken ülkelerden olacağımızı her platformda dile getirerek konunun önemine dikkat çekmektedirler. Ülkemizde çölleşmenin temel nedeni erozyon olmakla birlikte riskin en yüksek olduğu bölgeler diğer bölgelere göre daha az yağış alan İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesidir.

Öte yandan, meralarda ve tarım alanlarında aşırı miktarda erozyon görülmektedir. Meraların nerdeyse üçte ikilik kısmında, tarlaların ise yüzde 60’lık kısmında yeterli bitki örtüsü olmadığı için erozyon olmaktadır.

Erozyonla mücadele etmenin yöntemleri bellidir. Ülkemizin her köşesini ağaçlandırarak, su kaynaklarımızı koruyarak, tarım planlaması yaparak, meraları ıslah ederek ve en önemlisi halkımızı bilinçlendirerek erozyonla mücadele edebiliriz.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması