Gündem

Gündem Haberleri

CHP’de gündem fezlekeler


Gündem 4.07.2021 12:30:00 0
CHP’de gündem fezlekeler

Cumhuriyet Halk Partisinde gündem Meclise sevk edilen fezlekeler. Aralarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında da bulunan fezlekeler, MYK toplantısında ele alınacak. Yeni Anayasa çalışmaları için de ortak masa adımı kısa sürede atılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Meclise sevk edilen fezleke, CHP yönetiminin gündemine geldi. Kılıçdaroğlunun 4 yıla kadar hapsi isteniyor. MYK toplantısında ele alınacak fezleke, hukukçu kurmaylarla değerlendirilecek.

Daha önce de CHP yönetimi hakkında hazırlanan fezlekeler de Meclise sevk edilmişti. CHP bu konuda nasıl bir yol haritası izleyeceğini belirleyecek.

CHPde yeni anayasa mesaisi

CHPnin gündemindeki ikinci başlık yeni Anayasa çalışmaları. Parti yönetimi taslak metne son şeklini Parti Meclisi toplantısında verdi. 29 maddelik temel ilkeler belirlendi. Bundan sonraki adımda "ortak masa" kurulacak.  CHP, taslak metni sadece Millet İttifakı ile paylaşmayacak.

Parlamenter sistemi savunan tüm partilerle ortak masada buluşulacak. Liderler düzeyindeki görüşme trafiğinin ay sonu itibariyle başlaması bekleniyor. İstişare sürecinde temel ilkelerde anlaşma aranacak, parlamenter sisteme dönüşte yaşanabilecek sorunlar tespit edilecek.

Ortak masa çalışmasının ardından güçlendirilmiş parlamenter sistem için ortak metne imza atılması planlanıyor.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı