CHP'de rüşvet skandalı büyüyor! Sinan Aygün: Mansur Yavaş'ı insan içine çıkamaz hale getireceğim .


Gündem 22.12.2019 23:58:00 0
CHP

CHP'deki 25 milyon liralık rüşvet krizi sonrası İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, iddialar ile ilgili müfettiş görevlendirdi. Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP’li 3 belediye meclis üyesi hakkındaki ‘25 milyon lira rüşvet istedikleri’ iddiasıyla ilgili yaptığı suç duyurusunda geçen delilleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edeceğini açıklamıştı. Sinan Aygün, Pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısına dikkat çekerek, "Mansur Yavaş'ı insan içine çıkamaz duruma getireceğim." dedi. Aygün, elinde görüntülerin olduğunu da dile getirdi.

.

Eski CHP Milletvekili ve iş adamı Aygün'ün, Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi hakkında, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının 16 Aralık'ta mühürlenmesinin ardından bulunduğu suç duyurusunda ortaya attığı iddialar ve sonrasındaki açıklamaları İçişleri Bakanlığını harekete geçirdi.

Bakanlık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkında Aygün tarafından ortaya atılan iddiaları araştırmak üzere bir mülkiye müfettişi görevlendirdi.

PAZARTESİ BASIN TOPLANTISI YAPACAK
Konuyla ilgili A Haber canlı yayınında açıklama yapan ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, Sinan Aygün'ün pazartesi günü geniş bir basın toplantısı yapacağını ve çok önemli belgelerle önemli açıklamalar yapacağını açıkladı.

 

"AVAŞ'I İNSAN İÇİNE ÇIKAMAZ DURUMA GETİRECEĞİM"
Yeni Akit'in haberine göre Sinan Aygün, "Ben kendimi önce Allah'a sonra devlete teslim ediyorum." dedi. Pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısına dikkat çeken Aygün, "Mansur Yavaş'ı insan içine çıkamaz duruma getireceğim." diye konuştu.

 

AYGÜN'ÜN İDDİALARINA BELEDİYE YANIT VERMİŞTİ
Eski CHP Milletvekili ve eski ATO Başkanı Aygün, Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odasına açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia etmişti. Aygün, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.
Aygün'ün iddialarına yanıt olarak belediyeden yapılan açıklamada, bölge idare mahkemesi kararının yerine getirilmesinin bir suç olarak gösterilmeye çalışıldığı belirtilmişti. "Togo Kuleleri"nde kat ve yoğunluk artışını sağlayan 2016'daki imar değişikliğinin iptal edildiği belirtilen açıklamada, mahkeme kararında "Togo Kulelerine sağlanan fazladan inşaat yapma avantajının imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve üst ölçekli plan hükümlerine aykırı olduğunun tespit edildiğinin" kaydedildiği ifade edilmişti. Açıklamada, Aygün'ün mahkeme kararının geçmiş dönemde uygulanmaması nedeniyle yaklaşık 570 milyon lira civarında haksız menfaat elde ettiği de öne sürülmüştü.

.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi