Siyaset

Siyaset Haberleri

CHP'DEN DEREBOĞAZI TEPKİSİ


Siyaset 18.05.2022 15:14:00 0
CHP

CHP’DEN DEREBOĞAZI TEPKİSİ

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı ve beraberindeki partililer Kazak 1 Tüneli önünde bir araya geldiler. Dereboğazının 20 yıldır duble yol yapılmamasına tepki gösteren Başkan Halıcı ve beraberindeki partililer, iktidar partisi mensuplarının sözlerinin yer aldığı pankartı yol kenarına astı. Yirmi yıllık AK Parti iktidarında Dereboğazı'nın seçim vaadinden öteye geçemediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalım Halıcı, “bizden önce yapsalardı” diyen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’a sert tepki gösterdi.
İl Başkanı Halıcı açıklamasın da; “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Isparta örgütleri olarak AKP döneminde kâbus haline gelen, Isparta'da hemşehrilerimizi bitmeyen hayali Dereboğazı yolundayız. 20 yıldır AKP İktidar da, Isparta da ki dört milletvekilinin 3'ü, 13 belediyenin de 10 tanesi iktidar partisine mensup. Fakat her seçimde seçim vaadi olarak kullanmanın ötesine geçirmeyen bir yoldan bahsediyoruz. Isparta Antalya yolu ve Isparta Konya yolunun AKP'nin iktidarda olduğu bu süreçte bitmediğini, yapılmadığını gördük. İktidarda olduğunuz süre boyunca bu yola el atmamışsınız, yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Hem Ispartalı hemşerilerimizden, hem Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımız, tanıdıklarımız, akrabalarımız, sevdiğimiz insanlar sizin bu basiretsizliğiniz yüzünden hayata gözlerini yumdu. Türkiye'nin doğal güzellikleri ile anılan bu yolu artık ulusal kanallarda Türkiye'nin en tehlikeli yolu olarak görüyoruz. Isparta'yı getirdiğiniz nokta bu, eserinizle gurur duyun hepiniz!” ifadelerine yer verdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekili Süreyya Sadi Bilgiç’in 2000-2005 yılındaki dereboğazı yolunun ihalesi yapılacak açıklamasını hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Halıcı, aradan 17 yıl geçmiş bu yol hala bitmemiş şeklinde konuştu.

Konu hakkında açıklamalarına devam eden İl Başkanı Halıcı; “ AKP'li siyasetçilerin, bakanların verdiği vaatler var. AKP Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ne diyor, “3 Şubat 2005'te Ekim ayında söz konusu yolun yapım ihalesine çıkılacak” Kıymetli hemşerilerimiz 2022 yılındayız. Bu vaadin üzerinden tam 17 sene geçmiş. Bu yol daha bitirilmemiş, bitirilememiş.
Tam 10 yıl önce 2012 yılında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin önderliğinde elinde kazma kürekle bu yolda eylem yapan Isparta sevdalılarına da buradan bir Selam gönderiyoruz.” dedi.

“BİZE NE BİLECİK RAMPASINDAN?”
AKP İl Başkanı Osman Zabun’un bölünmüş yollara Bilecik rampasını örnek göstermesine yeniden tepki gösteren Başkan Halıcı; “Bu yolu ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz? Bize ne Bilecik rampasından. Geldiniz gidiyorsunuz bu yol hala bitiremediniz. AKP İl Başkanı Osman Zabun, bize Bilecik rampalarını anlatıyor. Biz bu memleket de yaşıyoruz, bize ne Bilecik rampalarından? Milletvekillerine, bu süreçte Ulaştırma Bakanlığı yapanlara ve bürokratlara soruyoruz. Türkiye’nin en büyük 5. kenti olan Antalya ile Isparta’nın tarım, turizm, sosyal ve kültürel anlamda Entegrasyonu sağlayacak, Isparta’yı birkaç basamak birden atlatacak bu yolu neden yapmıyorsunuz?

Dereboğazı yolunun hiçbir zaman AK Parti'nin beyninde ve Ruhunda olmadığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Halıcı, “kimse umutsuzluğa kapılmasın bir gün Yiğitler gelir, bu yolu yapar, o da inşallah Cumhuriyet Halk Partisi'ne nasip olacak” dedi.

Başkan Halıcı; “Bu yol AKP’nin hiçbir zaman ne Ruhunda nede beyninde olmamıştır. Şehrimizi memleketçilik sevdasının ne olduğunu bilmeyenler yönetmektedir. Ispartamız maalesef kayıpları oynamaktadır. Isparta yıllardır bitmeyen yollar, alınamayan teşviklerle anılan bir il haline gelmiştir. Batı Akdeniz'in İncisi Isparta’dan bahsediyoruz. Fakat hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bir gün Yiğitler gelir, bu yolu yapar, o da inşallah Cumhuriyet Halk Partisi'ne nasip olacak, millet ittifakına nasip olacak. Vatandaş artık seçim vaadi duymak istemiyor, vatandaş Dereboğazı yolunun bitmesini istiyor. Dereboğazı yolunun yapılması için daha kaç can gitmeli? Hiç birşey yapmadan oy alma devri bitmiştir. Ispartalı hemşehrilerimiz ilk seçim ile birlikte bu anlayışı tasfiye edecektir. İktidar ellerini vicdanlarına koysun, giderayak en azından arkalarında Ispartamız için faydalı bir eser bıraksınlar!” dedi.


Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi
Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak
Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler