Gündem

Gündem Haberleri

CHP'DEN GÜLBİRLİK'E CEVAP


Gündem 22.06.2020 14:17:00 0
CHP

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, şu açıklamayı yaptı:

“Gülbirlik Genel Müdürümüz Hasan Çelik, gülün yatı ile ilgili herhangi bir açıklamamız yok, duyumumuzda yok(!?) diyerek Genel Başkanımızı kastederek yanlış bilgilendirme yapıldığını söylemiştir. Sayın Genel Başkanımız Grup toplantısında Gülbirlik neden taban yat açıklamıyor diye sormuş ardından da tüccarın alım yatı olan 5 tl’ yi gündeme getirmiştir? Öncelikle şunu belirtmek isterim, biz yaklaşık 10 gün boyunca Gül bahçelerimizde üreticilerimizle biraraya geldik. Ardından da Genel Başkan yardımcımız Gülizar Biçer Karaca’ nın da katılımıyla yine Gül alım merkezlerini ve Gül üreticilerimizi gezdik. Burada peşin alımların 5 tl’ den yapıldığını gördük ve bu rakamın yavaş yavaş genel piyasa beklentisi haline gelmeye başladığını tespit ettik. Ayrıca Gül üreticilerinin uygulanan kotalardan muzdarip olduğunu ve sektörde haklı olarak artık taban yat uygulamasına geçilmesi gerektiğinin yüksek sesle dillendirildiği gördük.

Bir önceki sene 9 tl’ lerde olan yatların geçen sene 7 tl’ ye düştüğünü bu sene de 2 tl daha düşmesinin üreticiyi perişan edeceğini Sayın Genel Başkanımız meclis kürsüsünden Türkiye gündemine taşıdı. Bu konuda oluşturduğumuz kamuoyu sonucu daha yüksek yatların oluşması ve üreticinin mağdur olmaması en çok bizleri ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ nu mutlu eder.

Bizler bu şehri seven insanlar olarak Gülbirlik’ in de yalnız bırakılmamasını ve iktidar edenler tarafından desteklenmesi gerektiğini her platformda belirtiyoruz. Gülün tıbbi aromatik bitkiler statüsüne alınması ve taban yat uygulamasına geçilmesiyle üreticinin önünü görmesi, Gülbirlik kadar AKP iktidarının da derdi olmalıdır. Özellikle içinden geçtiğimiz sıkıntılı günlerde Gülcülük sektörü daha yakından ilgiyi haketmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak Ispartamızın her türlü sorununa sahip çıkmaya, birilerini rahatsız etme pahasına da olsa bu sorunları dile getirmeye devam edeceğiz.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma
Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı? Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı?
Nevşehirli sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu Nevşehirli sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!