Gündem

Gündem Haberleri

CHP'DEN GÜLBİRLİK'E CEVAP


Gündem 22.06.2020 14:17:00 0
CHP

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, şu açıklamayı yaptı:

“Gülbirlik Genel Müdürümüz Hasan Çelik, gülün yatı ile ilgili herhangi bir açıklamamız yok, duyumumuzda yok(!?) diyerek Genel Başkanımızı kastederek yanlış bilgilendirme yapıldığını söylemiştir. Sayın Genel Başkanımız Grup toplantısında Gülbirlik neden taban yat açıklamıyor diye sormuş ardından da tüccarın alım yatı olan 5 tl’ yi gündeme getirmiştir? Öncelikle şunu belirtmek isterim, biz yaklaşık 10 gün boyunca Gül bahçelerimizde üreticilerimizle biraraya geldik. Ardından da Genel Başkan yardımcımız Gülizar Biçer Karaca’ nın da katılımıyla yine Gül alım merkezlerini ve Gül üreticilerimizi gezdik. Burada peşin alımların 5 tl’ den yapıldığını gördük ve bu rakamın yavaş yavaş genel piyasa beklentisi haline gelmeye başladığını tespit ettik. Ayrıca Gül üreticilerinin uygulanan kotalardan muzdarip olduğunu ve sektörde haklı olarak artık taban yat uygulamasına geçilmesi gerektiğinin yüksek sesle dillendirildiği gördük.

Bir önceki sene 9 tl’ lerde olan yatların geçen sene 7 tl’ ye düştüğünü bu sene de 2 tl daha düşmesinin üreticiyi perişan edeceğini Sayın Genel Başkanımız meclis kürsüsünden Türkiye gündemine taşıdı. Bu konuda oluşturduğumuz kamuoyu sonucu daha yüksek yatların oluşması ve üreticinin mağdur olmaması en çok bizleri ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ nu mutlu eder.

Bizler bu şehri seven insanlar olarak Gülbirlik’ in de yalnız bırakılmamasını ve iktidar edenler tarafından desteklenmesi gerektiğini her platformda belirtiyoruz. Gülün tıbbi aromatik bitkiler statüsüne alınması ve taban yat uygulamasına geçilmesiyle üreticinin önünü görmesi, Gülbirlik kadar AKP iktidarının da derdi olmalıdır. Özellikle içinden geçtiğimiz sıkıntılı günlerde Gülcülük sektörü daha yakından ilgiyi haketmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak Ispartamızın her türlü sorununa sahip çıkmaya, birilerini rahatsız etme pahasına da olsa bu sorunları dile getirmeye devam edeceğiz.”

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığı açıklamasında bulundu. Açıklamalara göre, yeni serotip SAT1’e karşı yaklaşık 6 milyon doz aşı sevk edildi. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz daha üretilecek. Hayvan sağlığı hizmetlerinde aksam
Alanya doğu çevreyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor Alanya trafiğini rahatlatacak 15 kilometrelik Doğu Çevreyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, kritik noktalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Isparta32spor’dan 3 yeni transfer! Transfer atağını sürdüren Isparta32spor, Fatih Aktay, Kaan Yüksel ve Hasan Kaya’yı renklerine bağladı. Yeni transferler, Davraz kampında takımla çalışmalara başladı.
Isparta atlı spor kulübünden büyük başarı Isparta Atlı Spor Kulübü Başkanı Ümit Yeter ve kulüp üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’i ziyaret etti. Gebze’de düzenlenen Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmalarında dereceye gir
Gülistan kapalı pazaryeri çalışmaları hızla devam ediyor Isparta Belediyesi, Gülistan Mahallesi’ne kapalı pazar alanı ve meydan yapımı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nisan ayında temeli atılan, 100 pazarcı esnafının rahatça yerleşebileceği şekilde tasarlanan ve vatandaşların konfor