CHP’den Meclis’e ‘Sedat Peker’ başvurusu


Gündem 25.05.2021 00:00:00 0
CHP’den Meclis’e ‘Sedat Peker’ başvurusu

Firari suç örgütü lideri Sedat Pekerin iddialarına yönelik açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırıma yönelik uyuşturucu ticareti açıklamalarına tepki gösterdi. CHP ve İYİ Parti ise savcıların harekete geçmesini istedi.

Sedat Pekerin sosyal medyadan dile getirdiği iddialar, siyasetin bir numaralı gündem maddesi olarak yer alıyor.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, suç örgütü elebaşı Sedat Pekerin, oğlu Erkam Yıldırıma yönelik uyuşturucu ticareti iddialarına tepki gösterdi. Yıldırım "Bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyoruz" dedi.

Yıldırım, Oğlum Venezuellaya gitmiştir. Ancak bahsedildiği gibi ocakta şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir ve beraberinde de koronavirüs mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir dedi.

CHP MECLİSTE İNCELENMESİNİ İSTEDİ

CHP, o iddiaların Mecliste incelenmesini istedi. İYİ Parti ise savcılara çağrıda bulundu.

Parti Sözcüsü Öztrak, Bugün devletimizi ve demokrasimizi korumak için yapılması gerekenler bellidir. Hukuku işletmek, adaleti çalıştırmak, millet iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni devreye sokmak ifadelerini kullandı.

Öte yandan; CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun dile getirdiği "organize suç örgütü elebaşı Sedat Pekerden ayda 10 bin dolar maaş alan siyasetçi"nin kimliğinin açıklanması için TBMM Başkanı Mustafa Şentopa başvuruda bulundu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı