CHP İl Başkanı Yalım Halıcı: Artık Covit olmayın!


Sağlık 4.05.2022 19:32:00 0
CHP İl Başkanı Yalım Halıcı: Artık Covit olmayın!

Covid-19 salgını devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından tartışmalara konu olacak bir karar alındı. Alınan karar ile birlikte artık Covid19 nedeni ile hastanelere yatışlarda vatandaşların sağlık giderlerini SGK karşılamayacak. Alınan karara ilk tepki CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan geldi. Başkan Halıcı, “salgın bitmeden böyle bir karar almak yanlıştır.” dedi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Halıcı;

“Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliğinde bir değişiklik yaptı. Tebliğde yapılan değişikliğin “SGK ve Sosyal Güvenlik kapsamında olup Covid19 nedeni ile hastaneye yatanların pandemi ve yoğun bakım hizmeti ücreti sonlandırılmıştır.” ifadesi olduğunu görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütü pandemi bitti diye bir açıklama yaptı mı? Covid19 nedeni ile hastaneye yatan vatandaşlarımız, bizler ne yapacağız? Maalesef testlerin bile kamu hastanelerinde, şehir hastanelerinde ücretli olacağını konuşur duruma geldik. SGK, hiç birşeyi ödemeyecek ama vatandaş tüm sağlık giderlerini cebinden karşılayacak. Kamu hastanelerinde yada şehir hastanelerinde yatanlardan ise katkı ve katılım payı alacak. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında, Cumhuriyetimizin özellikleri yazılıdır, bunlardan biri de ülkemizin sosyal devlet anlayışı ile yönetilmesidir. Sosyal devletler vatandaşına eğitim, güvenlik, sağlık gibi konularda ücretsiz hizmet verir. Daha pandemi bitmeden hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın Covid19 tedavilerini ceplerinden ödemesini nasıl istersiniz? İnanılmaz bir ekonomik kriz ile boğuşan insanların sırtlarına böyle bir yük kabul edilebilir bir şey değil. En kısa zamanda bu yanlıştan dönülmeli ve bu ülkenin insanlarına ücretsiz sağlık hizmetleri sunulmaya devam edilmelidir.” Dedi.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek