CHP’li Demirel ‘imdat’ pankartı açtı!


Gündem 27.05.2021 15:30:00 0
CHP’li Demirel ‘imdat’ pankartı açtı!

22 ve 23üncü Dönem Bursa Milletvekili CHPli Kemal Demirel, deniz salyası sorunu ile ilgili endişelerini Gemlik Kurşunlu Balıkçı Barınağından açtığı "İmdat" pankartı ile dile getirdi. Körfezin ortasından seslenen Demirel, "Ne olur Marmara Denizinin imdat çağrısına kulak verin" dedi.

BURSA (İGFA) - Marmaraya kıyısı olan bölgelerde iki aydır gerek görüntü, gerekse kokusuyla rahatsızlığa sebep veren ve bir yandan da balık ölümlerine yol açan deniz salyası sorununu düzenlediği basın açıklamasıyla dile getirdi. Önceki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuruma yazdığı mektupla müsilaj ile mücadele konusunda çalışma ve denetimlerin artırılması gerektiğine dikkati çeken Demirel, 12 yıldır süregelen sorunun halen çözülememiş olmasına bu kez balıkçı teknesinden körfezin ortasında pankart açarak ses olmaya çalıştı.

"ÇİZMELERİ GİYDİM, SAHADAYIM..."
"Çizmeleri giydim artık sahadayım" diyen Kemal Demirel, çevre duyarlılığı olan herkesin "Neden önlem alamıyoruz?" sorularına akıllara getirdiğini ifade etti. "Marmara Denizi bölgenin kirlilik yükünü artık kaldıramamaktadır" diyen Demirel, "Bu yükün azaltılması adına planlama ve çalışmalar hızlandırılmalıdır. Marmaraya bırakılan atık miktarı kesinlikle azaltılmalı, evsel arıtma sistemlerinin etkin olarak kullanılabilmesi için gerekli çalışmalar ve denetimler arttırılmalıdır" diye konuştu.

CHPli İbrahim Alkaya, Nihat Altınel, Şahin Karpeli ve eşi Nimet Demirelin de hazır bulunduğu açıklamada, Demirel, 10 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuruma gönderdiği soru önergesinin ise henüz yanıtlanmadığını bildirdi. Demirel, ülke politikası olarak sıcaklık değişiklikleri ve iklimle ilgili sorunlara çözüm olması adına uzun vadeli çalışmalar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.


Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat! Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma
Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı
'Gençlerle El Ele'de ilk deneme testi gerçekleşti 'Gençlerle El Ele'de ilk deneme testi gerçekleşti
Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki! Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki!