CHP’li kadın milletvekillerinden ‘İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı


Gündem 16.06.2021 18:30:00 0
CHP’li kadın milletvekillerinden ‘İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ve Bursa Miletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu TBMMde ortak basın toplantısı düzenleyerek İstanbul Sözleşmesinin iptaline ilişkin kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

ANKARA (İGFA) - İktidarın, İstanbul Sözleşmesinin yürürlükte kalması için hiçbir adım atılmadığını öne süren CHP Parti Meclis Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili iptal kararının gözden geçirilmesini istedi.

Dünyanın her yerinde binlerce yıl içinde binlerce kadının kanıyla, gözyaşıyla yazılmış bir sözleşme olduğunu belirten Altaca Kayışoğlu, "Masa başında birkaç kişinin yazdığı bir anlaşma değildir. Tarih bilmeyen, hukuk bilmeyen liyakatsız kadrolar tarafından yönetildiğimiz için yaşanan garabetlerin bedeli en çok kadınlar çekiyor" dedi.

İstanbul Sözleşmesinin iptalinin Anayasaya aykırı, Meclis iradesini yok saymak, kadınların haklarını görmezden gelmek anlamına geldiğini vurguluyan CHPli Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Antalyada taşa yazılmış bir yardım çığlının fotoğrafını göstererek sürdürdüğü açıklamasında, "İstanbul Sözleşmesi şiddete maruz bırakılanlara devletin adalet konusunda güven vermesidir. Maalesef bugün devleti yönetenler bu güveni çocuklara da, kadınlara da insanlara da verememektedir. 12 yaşındaki bir çocuğun belki yeterince eğitilmedi için devlete güven konusunda bir farkındalık olmadığı için ağaçlara anlattı, taşlara yazdı yardım çığlığını. İstanbul Sözleşmesi yaşatır derken biz, insanlara devletin bu güveni vermesi gerektiğinin altını çiziyoruz. İnsanların, kadınların, çocukların dertlerini dağlara taşlara değil, devletin ilgili birimlerine güven duyup gidip onlara anlatmasını isyoruz" diye konuştu.


Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor
'1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül '1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül
Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi
'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek 'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon