CHP'li Özer: Antalya sahilleri neden halka kapatılmak isteniyor?


Gündem 5.06.2020 20:45:00 0
CHP

CHP’li Özer, Manavgat’ta 3 bin dönümlük sahil şeridine golf sahası izni çıkaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy’a seslendi: “Bu alanın 658 yıllık ata sporumuz ‘golfe’ ayrılması doğrusu çok manidar, merak ediyoruz halkın sahilini kime tahsis ediyorsunuz?”

CHP'li Özer: Antalya sahilleri neden halka kapatılmak isteniyor?

CHP’li Özer, Manavgat’ta 3 bin dönümlük sahil şeridine golf sahası izni çıkaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy’a seslendi: “Bu alanın 658 yıllık ata sporumuz ‘golfe’ ayrılması doğrusu çok manidar, merak ediyoruz halkın sahilini kime tahsis ediyorsunuz?”

Son günlerde Antalya gündemine yeniden gelen ve CHP’li milletvekilleri tarafından önergelerle Meclis’e taşınan Manavgat Ulualan’daki golf alanı planlamasıyla ilgili Aydın Özer “Golf oynayacak halkın sahilinden başka yer bulunamadı mı” diye sordu. 3 bin dönüm üzerindeki 4 otelli golf alanı planlamasında en fazla itiraz ettiği noktanın, nefes alabileceği tek yerin de halkın elinden alınmak istenmesi olduğunu belirten Özer “2,5 kilometrelik sahil şeridi neden golf turizmine ayrılır ve halkın kullanımına kapatılır. Üstelik Antalya’daki yatak kapasitesinin üçte ikisi Manavgat’tayken, sahiller otele doymuşken neden bu ısrar?” dedi.

BU PLANLAMAYA HERKES KARŞI

Söz konusu alana yat limanı ve çekek yeri yapılması konuşulurken Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çıkarılan planlamanın olumsuz karşılandığına da değinen CHP’li Özer şunları söyledi: “Denize sıfır arazi için yıllardır ilçe ekonomisine katkı sağlayacak planlar yapılması isteniyordu, bu planlama ortaya çıktığında bölge halkı hayal kırıklığı yaşadı. Bu plana her kesimden her partiden, iktidara yakın ya da uzak fark etmeksizin herkes karşı. O yüzden biz bu alanın 658 yıllık ata sporumuz ‘golfe’ ayrılmasını doğrusu çok manidar buluyoruz ve merak da ediyoruz, halkın sahili ve denizi kime tahsis edilecektir?”

 

SERİK, GAZİPAŞA, KAŞ, MANAVGAT

Aynı zamanda TBMM Çevre Komisyonu üyesi olan CHP’li Aydın Özer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a verdiği önergede şu soruları yöneltti:
    •    Manavgat Ulualan Bölgesinde organize sanayi, yat limanı ve çekek yeri yapımının iptal edilerek söz konusu alanın golf turizmine ayrılmasının nedeni nedir?
    •    Bu alanda planlanan 4 ayrı otel ile 2 kilometrelik sahil şeridinin tamamı halkın kullanımından çıkarıldığına göre Manavgat halkının sahili ve denizi kime tahsis edilecektir?
    •    Bölgede golf turizminin artırılması planlanıyorsa, sahil şeridi yerine başka bir alan neden tercih edilmemektedir?
    •    Serik, Gazipaşa, Kaş ve Manavgat’ta oluşturulan projelerle halkın sahil ve denize ulaşımı ve kullanımı yok edilmektedir. Antalya sahillerinin halkın kullanımına kapatılmak istenmesinin nedeni nedir?


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü