CHP’li Sarıbal: “Tarımsal tedbir alınsaydı afet yaşanmazdı”


Gündem 22.05.2021 21:30:00 0
CHP’li Sarıbal: “Tarımsal tedbir alınsaydı afet yaşanmazdı”

CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, Bursa Karacabey’de aşırı yağışlardan dolayı evleri ve tarım arazileri su basan vatandaşlarla bir araya geldi.

BURSA (İGFA) - CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil ve İlçe Örgütü üyeleriyle zarar gören ekim alanlarında incelemelerde bulunan Sarıbal, daha sonra hem tarla sahibi çiftçilerin hem de bölgeye çalışmaya gelen ve yağan aşırı yağışlardan dolayı kaldıkları çadır alanları su altında kalan mevsimlik işçilerin sorunlarını dinledi.

Meteorolojinin verdiği bilgilere göre 21 Mayıs 2021 tarihinde bölgede 2 saatte metrekareye 200 kg su düştüğünü belirten Milletvekili Sarıbal, “Aşırı yağışlardan dolayı buğday, mısır, karpuz, biber ve diğer ürünlerin ekili olduğu tarlalar ciddi zarar görmüş durumda. Yeşildere Mahallesinde (köy) yaşayan vatandaşlar tarım araçlarının da zarar gördüğünü ifade ettiler. Bölgedeki dere yataklarının zamanında ıslah edilerek, gereken bakım yapılmadığı için yağışların afete dönüştüğünü belirten Sarıbal, bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde