Gündem

Gündem Haberleri

CHP’nin anayasa taslağı hazır


Gündem 30.06.2021 18:30:00 0
CHP’nin anayasa taslağı hazır

CHP’nin hazırladığı yeni anayasa taslağına son şekli Parti Meclisi toplantısında verildi. 29 maddelik ana ilkeler açıklandı. CHP parlamenter sistem için hazırladığı taslak metni ortak masaya taşıyacak.

CHP, yeni anayasa taslağına son şeklini 5 ay aradan sonra toplanan Parti Meclisinde verdi.

TRT Haberin edindiği taslağa ilişkin sunumu CHPnin anayasa taslağına göre cumhurbaşkanı partili olmayacak.
CHPnin anayasa önerisine göre başbakanlık makamı ve bakanlar kurulu eskisi gibi çalışacak. Cumhurbaşkanı partili olmayacak. Bakanlıklara dışarıdan atama yapılamayacak. Belediyelere kayyum ataması zorlaştırılacak. Meclisteki komisyonlar güçlendirilecek. Komisyonlar denetim yapabilecek. Meclis genel kurulu çalışmaları kesintisiz olarak TRT üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Yüksek Seçim Kurulu seçim mahkemesi olarak yeniden düzenlenecek. Siyasi ahlak yasası çıkarılacak. CHP Adalet Yüksek Konseyi kurulmasını da istiyor.

Taslak metin sadece Millet İttifakı ile paylaşılmayacak. CHP, parlamenter sistemi savunan tüm partilerle ortak masada buluşacak. Liderler düzeyindeki görüşme trafiğinin kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

Bu arada CHP seçim kanunda da çalışma yaptı. Seçim barajının tamamen kaldırılması teklif edilecek.
CHPnin önerisinde seçime giren partilerin liderlerinin Mecliste temsil edilmesini sağlayacak düzenleme de yer alıyor.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı