CHP’nin rant oyunu deşifre oldu! Cansel Çevikol Tuncer'in itiraf gibi ses kaydı ortaya çıktı


Siyaset 6.02.2020 08:58:00 0
CHP’nin rant oyunu deşifre oldu! Cansel Çevikol Tuncer

AK Parti döneminde alınan ihaleyi iptal eden CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin rant oyunu Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’in ses kaydıyla deşifre oldu. Ses kayıtlarında Tuncer'in "Orası inandığımız bir işletmeciye verilecek." dediği ortaya çıktı.

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, önceki başkan Menderes Türel döneminde gerçekleştirilen Konyaaltı sahilindeki 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' işletme ihalesini tek taraflı iptal etti. CHP'li Muhittin Böcek'in "Konyaaltı'nı rantın değil halkın yeri yapacağız" diyerek ihaleyi iptal etmesindeki niyetinin başka olduğu ise ses kaydıyla deşifre oldu.

İTİRAF GİBİ SES KAYDI
CHP'li Böcek'in "Konyaaltı'nı rantın değil halkın yeri yapacağız" diyerek ihaleyi iptal etmesindeki niyetinin başka olduğu ise ses kaydıyla ortaya çıktı. Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer, sahildeki alt kiracılarla toplantı yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ses kaydına ulaşıldı.

"GEÇİŞ DÖNEMİNİ ATLATALIM"
Tuncer'in yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda "Buranın işletmesini çok önemsiyorum. Öncelikle zaman içinde belediye olarak oradaki hâkimiyeti kontrolümüz altına alalım. Başkanımız henüz bir karar vermemiş olmakla beraber, geçiş dönemini atlattıktan sonra aklında bir sistem var. İnandığımız ve bizim kontrolümüzdeki bir işletmeciye kiraya verelim" dediği ortaya çıktı.İhale iptaline ilk tepki eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den geldi. Türel, böyle güzel bir projenin iptalinin izahı olmadığını ve CHP'nin intikam siyasetinin sonucu olduğunu vurguladı. Böcek'i eleştiren Türel, "Seçildikten sonra bir kez bile Konyaaltı Sahili'nde görülmediniz. Müfettişlerce sizin şikayetiniz üzerine incelemeye alınmış bir konunun sonucunu bile beklemeden attığınız adımların hesabını siz de vereceksiniz. Dolayısı ile sözleşme fesih yetkisi de başkandadır. Antalya'nın menfaatleri diyerek güya emin olduğunuz bir konuda acaba niye sözleşme iptal yazısını kendiniz imzalamadınız? Yoksa bu konuda imza atmaktan sizi alıkoyan bir korkunuz mu var?" dedi.

KARAR MAHKEMEDEN DÖNDÜ
CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeninin tek taraflı olarak Konyaaltı Sahili Projesi İşletme İhalesini iptal kararı mahkemeye taşındı. Muhittin Böcek'in, yıllık 15 milyon lira zarar ettiklerini gerekçe gösterip işletme ihalesini iptal ettiği Konyaltı Sahili Projesi hakkında Antalya 2. İdare Mahkemesi 31 Ocak 2020'de 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Antalya'da daha önce dönemin Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın 100. Yıl Stat İhalesi'ni iptal etmiş, belediye, tazminat davası sonrası firmaya yüklü miktarda tazminat ödemek durumunda kalmıştı. Danıştay, bu tazminatı dönemin meclis üyelerinin ödemesine karar vermişti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma