CHP PM Üyesi Orhan Sarıbal: "Hamsi avı yasağı derhal kalkmalı"

CHP Bursa Milletvekili ve PM üyesi Orhan Sarıbal, hamsi avı yasağının bilimsel temeli olmadığını belirterek, av yasağının derhal kaldırılması gerektiğini söyledi.


Gündem 4.02.2021 18:30:00 0
CHP PM Üyesi Orhan Sarıbal:

RİZE (İGFA) - İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile birlikte Rize’yi ziyaret eden CHP Genel Başkan Tarım Politikalarından Sorumlu Başdanışmanı Orhan Sarıbal, CHP Rize İl Başkanlığında basın toplantısı yaptı.

"Karadeniz’e komşu ülkelerde yasak yokken sadece Türkiye karasularında av yasağı getirmenin bilimsel hiçbir gerekçesi yok" diyen Sarıbal, " Bu kararla 83 milyonun ucuz balık yemesi engellenirken, Karadeniz’deki balıkçılar ve esnafı ise mağdur ediliyor” dedi. Sarıbal, balık avı yasağının soğuk depo sahibi 4-5 firmanın para kazanması için getirildiğine ilişkin şüphelerini de dile getirdi.

Getirilen av yasağının balık avının en uygun dönemi olan soğuk aylarda alındığını hatırlatan Sarıbal, yasağın bazı stokçulara para kazandırmak amacıyla alınıp alınmadığını da sordu.

"83 milyon insanın en önemli gıda maddesi olan hamsi balığının yasaklanmasını 4 tane şirketin elindeki stokları bitirmek için mi yaptınız?” diye soran Sarıbal, getirilen yasak ile geçimini sağlayamayacak Karadenizli balıkçı esnafı ile birlikte ucuz balık yeme şansı kalmayan 83 milyon insanın cezalandırıldığını öne sürdü. Sarıbal, hiç zaman kaybedilmeden ve 7 Şubat’ı beklemeden, Karadeniz’in Türkiye karasularının içindeki avlanma yasağını derhal kaldırılmasını yineledi.


Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı
Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak