CHP: "Ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede Irakın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKKlı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaşımız için ulusal yas ilan edilmesi gerektiğini söyledi.


Gündem 15.02.2021 19:00:00 0
CHP:

BURSA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "CHP olarak ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz" diyen Öztrak,  "Erdoğanın bugünkü sözlerinden öğrendik ki 13 kamu görevlisi, başarısız bir kurtarma operasyonu esnasında şehit düşmüş. Üzüntümüz, bu haberle daha da katlandı. Biz, CHP olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. Suudi Arabistanın müteveffa kralı için yas ilan edip, bayrağımızı yarıya çekenler, en azından 13 şehidimiz için 3 gün ulusal yas ilan edebilir" diye konuştu.

İl kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanı eleştiren Öztrak, “Milletimiz derin bir yasta ama bugün Erdoğanı izledik. Partisinin il kongrelerinde espriler, sloganlar, tezahüratlar… Gerçekten içimiz sızladı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündemine yönelik değerlendirmelerinde kamuoyunun bir an önce aydınlatılmasını beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Terörle mücadelenin sizi, bizi yoktur. Terörle mücadele milli bir meseledir. Terörle mücadelede siyasi şovlara, kurusıkı tehditlere, boş naralara, nutuklara yer yoktur. Bu mücadele yürek işi olduğu kadar, aynı zamanda akıl işidir. Sadece hasbi olmak yetmez. Hesabi de olmak gerekir. Terör bir insanlık suçudur. Mücadele buna göre ve bu ciddiyetle yapılmalıdır. Hatalardan ders çıkarmak bir erdemdir. Yeter ki ifrat ile tefrit arasında savrulma olmasın. Yeter ki yeni hatalara yelken açılmasın. Yeter ki tam da terörün ve teröristin istediği gibi, terörle mücadele ediyorum deyip, milletimiz senden, benden diye bölünmesin. Ağızlardan çıkanı kulaklar duysun. Herkes akılla, izanla, sağduyuyla hareket etsin. Biz CHP olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz."


Doğal gaza Nisan'da zam yok! Doğal gaza Nisan'da zam yok!
Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak
ABD'li heyet TBMM'de ABD'li heyet TBMM'de
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı