CHPli Ağbaba: "TÜİK yalanda iktidarı sollayacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı işsizlik rakamlarına tepki gösterdi. TÜİKin işsizliğin azaldığını söyleyerek yalanda iktidarı sollayacağını öne süren Ağbaba, "Bir yılda geniş


Gündem 10.02.2021 14:30:00 0
CHPli Ağbaba:

MALATYA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİKin işsizliğe açıklamalarına yüklenerek, "TÜİK, yalan ve  manipülasyonda AKP’yle yarışıyor" dedi. Bugün yüzde 12,9 olarak belirttiği işsizliğin düştüğünü açıklayan TÜİKin, Türkiye’de iş bulma ümidi olmayan sayısının neredeyse 1 milyon artarak 1 milyon 674 bin kişiyle rekor kırdığı bir dönemde, istihdamın son bir yılda 1 milyon 103 bin, son bir ayda 381 bin azaldığını ifade etmesini eleştirdi. "TÜİK’e göre her ne hikmetse işsizlik de azalıyor" diyen Ağbaba, "Genç işsizlerin oranı yüzde 25,4 olarak açıklanıyor ancak ümitsiz gençlerimiz bu sayıya eklenmiyor. TÜİK işsizliğin azaldığını söyleyerek yalanda iktidarı sollayacak” diye konuştu.

"Bir yılda işsizliğin bu kadar arttığı bir ülkede aylardır istihdamın da düşmesine rağmen ‘işsizlik azalıyor’ demek, 83 milyonun aklıyla alay etmektir" diyen Ağbaba, iş aramayıp çalışmaya hazır olan ve iş bulma ümidi olmayan 4 milyon 832 bin işsizin olduğunu kaydetti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bu kişilerin TÜİK tarafından işsiz sayılmadığını belirterek şunları söyledi:

“Son bir yılda iş bulma ümidini kesenlerin sayısı 959 bin kişi artarak 1 milyon 674 bine yükselerek yeni bir rekor kırılmış durumda. TÜİK iş bulma ümidi olmayanları hesaplamalarında yer alsa dahi işsiz olarak saymamaktadır. Tüm dünyada uluslararası kuruluşların gerçek anlamda işsiz olarak değerlendirdiği bu kişilerin işsiz olarak değerlendirilmemesi de yine başka bir manipülasyondur. İşsizlik, genç işsizlikteki artış da göz önüne alındığında şu haliyle ülkemizin birinci gündem maddesidir.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi