CHPli Gürer: "Sokağa inip esnafı dinleyin!"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümete seslenerek, "Sokağa inip esnafın derdini dinleyin; mağduriyeti giderebilecek, doğru düzgün bir destek paketi hazırlayın" çağrısında bulundu.


Gündem 7.02.2021 18:00:00 0
CHPli Gürer:

NİĞDE (İGFA) -  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğdenin en işlek caddelerinde, tek tek işyerlerini gezerek esnafın nabzını tuttu. Kiralık  ve satılık dükkân’ tabelalarına sıkça rastlanan ve kapanan dükkânların artış gösterdiği caddelerde, esnafın sorunlarını dinleyen Gürer, bir dokundu bin ah işitti. 

Esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Milletvekili Gürere, 1000 TL tutarındaki hibe desteğinden yararlanan bir esnaf, 809 TL olarak gelen elektrik faturasını gösterdi. Destek adıyla verdikleri parayla sadece elektrik parasını ödeyebildiklerini anlatan esnaf, "İşlerimizi büyük oranda kaybettik. İşyerimin dükkan kirası 2 bin 500 TL, dört aydır kiramı ödeyemiyorum. Bana dalga geçer gibi destek adı altında bin lira verdiler. Ben bu bin lira ile kirayı mı, vergiyi mi, stopajı mı, Bağ-Kuru mu ödeyeyim?" diye sordu. 

İşleri yürütebilmek adına bankadan yüzde 1.89 faiz oranıyla kredi çektiğini, bir takım borçlarını ödedikten sonra, birikmiş dükkan kirasına parasının kalmadığını söyleyen esnaf, "Psikolojimiz bozuldu. Şakayla karışık olarak eşime Bir bidon benzin alıp meydanda kendimi yakacağım dedim. Bu duruma geldik. Halimiz perişan" dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnafın durumunun her zamankinden daha vahim olduğunu kaydederek, "Pandemi koşulları nedeniyle getirilen kısıtlamalar, ekonomik kriz, işsizlik gibi sorunlar, esnafı büyük oranda olumsuz yönde etkilemiş. Cadde ve sokaklar kiralık ve satılık tabelalarından geçilmiyor" dedi. İktidara çağrıda bulunan Milletvekili Gürer, "Sokağa inip esnafın perişan halini görün. Bu işler koltuğa oturup ahkâm kesmekle olmuyor. İşinden çıkarılan işçiler, para kazanamayan esnaf, ödenemeyen krediler, vergiler, primler, borçlar ve sürekli artan icralar esnafın belini bükmüş. Bu mağduriyeti giderebilecek doğru düzün bir destek paketi hazırlanıp bir an önce esnafın yarasına merhem olunmalıdır" dedi.


Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı
Beyaz eşya sektörü istikrarla gücünü koruyor Beyaz eşya sektörü istikrarla gücünü koruyor
TOFAŞ U14 Türkiye Şampiyonası’nda çeyrek finalde TOFAŞ U14 Türkiye Şampiyonası’nda çeyrek finalde
Filistin’e Özgürlük Filosu katılımcıları Mardin’de  Filistin’e Özgürlük Filosu katılımcıları Mardin’de 
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı 2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı