CHPli Karabıyık çocukların yaşadığı sorunlara dikkati çekti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Türkiyede çocukların yaşadığı ciddi sorunlara dikkat çekti.


Gündem 22.04.2021 11:30:00 0
CHPli Karabıyık çocukların yaşadığı sorunlara dikkati çekti

BURSA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından  çocuklara armağan edilen 23 Nisan Bayramında ülke nüfusunun yüzde 30unu oluşturan çocukların yaşadığı sorunlara dikkati çekti.

Çocukların hem çok ciddi sorunlar yaşıyor hem de bu sorunların çözülmesinde çocuğun yüksek yararını dikkate alan uluslararası haklarından mahrum bırakıldığına vurgu yapan Karabıyık, "Ata’larının onlara armağan ettiği 23 Nisan’ı Türkiyede çocuklar bir bayram olarak yaşayamıyor çünkü "çocuk evlilikleri", "çocuk işçiliği", "çocuk yoksulluğu", "kaliteli ve yeterli bakım ve koruma eksikliği", "şiddet ve dayak", "ihmal, istismar ve taciz", "düşük nitelikli eğitim", "sağlık, adalet ve sosyal hizmetlere erişim" gibi çok sayıda sorun yaşıyor” dedi.

Türkiye’de neredeyse 250 bin çocuğun istihdamda olduğu için eğitimine devam edemediğine dikkati çeken Karabıyık, "Bu ülkede çocuklar okulda olması gereken yaşta çalışıyor, erken yaşta evlendiriliyor, evden kaçıyor ve suça sürükleniyor. Asıl sorumluluğumuz çocuklarımıza yaşanabilir, mutlu ve umutlu günler bırakmaktır. Eğitimi iyileştirmek için tüm çalışmaların, doğru bir eğitim sistemi ve planlamasıylaivedilikle yapılması gerekir; ancak burada öncelikle eğitimi siyaset aracı olarak gören zihniyeti değiştirmek gerek" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı