Çiftçilere büyük müjde! Hazineye ait atıl tarım arazileri çiftçilerin kullanımına açılacak


Yaşam 10.04.2020 15:40:00 0
Çiftçilere büyük müjde! Hazineye ait atıl tarım arazileri çiftçilerin kullanımına açılacak

lere büyük müjde! Hazineye ait atıl leri çiftçilerin kullanımına açılacak

 haberi... lere devletten bir müjdeli haber daha geldi. Takvim.com.tr'nin elde ettiği bilgilere göre Hazineye ait atıl leri, örnek ekilişler için çitçilerin kullanımına açılacak. Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi ürünlerin ekilmesi sağlanacak. Çiftçiler, bu arazileri bedelsiz olarak örnek ekilişler için kullanacak. Böylelikle hem çiftçiler hem de ülkemiz kazanacak.

 



Milyonlarca çiftçiye devletten müjdeli haber geldi. Takvim.com.tr'nin edindiği bilgilere göre Hazineye ait atıl tarım arazileri, örnek ekilişler için çitçilerin kullanımına açılacak. Böylece çiftçilerin tarım arazilerinden en etkin bir şekilde yararlanması sağlanacak.



İLK ETAPTA 9 MİLYON METREKARE
Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi ürünlerin ekilmesi sağlanacak. Çiftçiler, bu arazileri bedelsiz olarak örnek ekilişler için kullanacak. Böylelikle hem çiftçiler hem de ülkemiz kazanacak.

 

 



KADINLARA VE GENÇLERE POZİTİF AYRIMCILIK
Çalışmada, kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık tanınacak. Atıl Hazine arazisinin olduğu köylerde ikamet eden çiftçilere, yapılacak olan puanlama sistemiyle öncelik verilecek.

 

 



YAZLIK EKİLİŞLERLE ÜRETİM ARTTIRILACAK

Diğer taraftan 21 ilde yine pilot uygulama olarak başlatılan "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi-Yazlık Ekiliş Programı", atıl hazine arazilerinin kullanımıyla daha da ileriye taşınacak.

 

 



ATIL ARAZİLER ÜRETİME KAZANDIRILACAK

Tüm bu çalışmalarda tarımsal hasılanın artırılması hedeflendiğinden mevcut ekilen alanlardan ziyade atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması amaçlanıyor.

 

 



ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLDUK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çiftçilere yönelik yapılan çalışmalara dikkat çekerek, bakanlıklar arasında yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Bakan Kurum, "Bize düşen görev kurumlar arası işbirliğini arttırmak, çiftçilerimizin daha rahat üretebilmeleri için, 83 milyon vatandaşımızın sağlıklı beslenebilmesi için yeni projeler geliştirmektir" dedi.

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, bu hedefler doğrultusunda milyonlarca çiftçimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz" diyen Bakan Kurum, yapılan desteklemelere ilişkin şöyle konuştu;

 

 



"Coronavirüsle mücadele kapsamında; Hazineye ait tarım arazilerini kiraladığımız çiftçilerimizden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait kira ödemelerini 6 ay süreyle erteledik. Bu uygulama yaklaşık 600 milyon metrekare alan üzerinde kiralama sözleşmesi düzenlediğimiz 51 bin çiftçimizi kapsıyor. Böylece çiftçimizi de bu zorlu süreçte desteklemiş olduk.

Son olarak çiftçilerimizi yakından ilgilendiren önemli bir çalışmayı bakanlıklar olarak hayata geçiriyoruz. TOKİ Başkanlığımız ile DSİ arasında imzalanan protokolle değişik illerde 25 adet sulama projesini yapıyoruz. 320 bin hektar araziyi sulayacak proje ile çiftçimizin yanında olacağız.

Tarım ve Orman Bakanlığımızla birlikte, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sağladığı, hız, işbirliği ve güçle çiftçilerimizi, çiftçi ailelerimizi çok farklı boyutlarda destekleme noktasında, son derece önemli çalışmalara imza attık, atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Bu duygularla öncelikle Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli beye ve ekibine teşekkür ediyor, çiftçi kardeşlerimizi de sevgi ve saygıyla selamlıyorum."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı
Atama kararları Resmi Gazete'de Atama kararları Resmi Gazete'de