ÇİĞ SÜT YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ ÜRETİCİYE YEM DAYATMASI YAPILAMAYACAK


Gündem 29.06.2021 23:41:00 0
ÇİĞ SÜT YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ ÜRETİCİYE YEM DAYATMASI YAPILAMAYACAK

ÇİĞ SÜT YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ ÜRETİCİYE YEM DAYATMASI YAPILAMAYACAK

TBMM Divan Katip Üyesi Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik:

Üreticiler için kapsamlı yeni yönetmeliğin resmi gazetede yayınladı. “Çiğ Sütün Sözleşmeli usulde alım satımına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 27.06.2021 tarihinde resmi gazete de yayınladı.

Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre Çiğ süt sözleşmeleri noter tarafından ve/veya Bakanlık il/ilçe müdürlüklerince onaylanacak.

Sözleşmenin onaylı bir örneği, imzalandığı tarihten itibaren on iş günü içerisinde üretici/üretici örgütü tarafından çiğ süt üretiminin yapıldığı yerdeki Bakanlık il/ilçe müdürlüğüne teslim edilecek ve sözleşme bilgileri, Bakanlık il/ilçe müdürlükleri tarafından yedi iş günü içinde Bakanlıkça kullanılan süt kayıt sistemine kaydedilecek.

Yine Sütte üretici birlikleri kapsamına Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) ve bağlı kooperatifler alındı.

Daha önce ki yönetmeliklere göre üreticiler ve bunların üyesi bulunduğu üretici örgütleri arasındaki sözleşmede üretici sattığı çiğ süt bedeli karşılığında kesif yem almak zorunda kalıyordu. Yeni yayınlanan yönetmelikte bununla ilgili olarak düzenleme yapıldı. Yeni yönetmelikte üretici gönüllülük esası çerçevesinde alıcıdan çiğ süt bedeli karşılığında kesif yem alacaksa parite 1.30’un altında olamayacak ve 1 litre çiğ inek sütü bedeli ile satın alınabilecek en az % 19 ham proteinli ve 2700 kcal/kg metabolik enerjili olacaktır. Çiğ süt karşılığında yem dayatması olması durumunda üreticilerimiz bulundukları İl ve İlçe müdürlüklerine şikayette bulunabilecekler. Yine yönetmelik kapsamında süt analizin kuralları da belirlendi.


Ümit Yılmazın İstanbul albümü tüm platformlarda yayında Ümit Yılmazın İstanbul albümü tüm platformlarda yayında
Kayseri'de suya yüzde 30 indirim Kayseri'de suya yüzde 30 indirim
Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı
Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi ANTALYA'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazası sonrası 5 gün havadan asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı.
Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi... Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi...