Cihat Aşkın keman resitali ile İzmitlileri büyüledi


Gündem 30.06.2021 00:00:00 0
Cihat Aşkın keman resitali ile İzmitlileri büyüledi

Dünyaca ünlü keman virtüözü ve bestekâr Prof. Dr. Cihat Aşkın, İzmit’in Kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği keman resitali ile nefesleri kesti.

KOCAELİ (İGFA) - İzmit’in kurtuluşunun 100. Yılına özel olarak hazırlanan bir haftalık kutlama programlarının ikinci gününde ünlü keman virtüözü ve bestekâr Cihat Aşkın sahne aldı. Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği keman resitali ile nefesleri kesen Aşkın, İzmitlilere enfes bir akşam yaşattı.

Hayatını Türk müziğinin gelişimine adayan ve İzmit’in 100. yıl coşkusuna ortak olan Cihat Aşkın’ı vatandaşlar ayakta alkışladı. Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Bulut, Dilek Yalçın, Koordinatör ve Meclis Üyesi Yaşar Kardaş, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Kurucusu Burhan Akçin ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

MİNİK YETENEKLER İZLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

İzmit Belediyesi bünyesinde Prof. Dr. Cihat Aşkın öncülüğünde Sanat Akademisi’nde gerçekleştirilen yetenek taramasını geçerek eğitim almaya başlayan 13 yaşındaki Deren Bekem ve 11 yaşındaki Kaya Hazırcıoğlu gecenin sürprizini yaptı. Minik yetenekler ilk defa bir orkestra eşliğinde sahneye çıkarak izleyicileri büyüledi. 

Prof. Dr. Cihat Aşkın’a plaket ve çiçek takdim eden Başkan Hürriyet, “Betona yatırım değil, insana yatırım, çocuklara yatırım, geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz. Sanat akademisi bizim yüz akımız olacak. Burada İzmit’imizin kurtuluş etkinliklerinde bizlerle olan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, iyi ki buradasınız. Çok daha coşkulu günlerde, çok daha coşkulu konserlerde buluşmak dileğiyle" diye konuştu.


Sivrisinek ve haşere ile mücadele 12 ay sürüyor Sivrisinek ve haşere ile mücadele 12 ay sürüyor
Yeni mayo sahibi Tobias Andresen oldu Yeni mayo sahibi Tobias Andresen oldu
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı! Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Kayseri'de gençlere 10 milyon porsiyon çorba ikramı Kayseri'de gençlere 10 milyon porsiyon çorba ikramı
Özlem Değirmen’den görkemli defile Özlem Değirmen’den görkemli defile