Çikolata kisti tedavi edilebilir bir hastalıktır!


Gündem 22.05.2021 16:30:00 0
Çikolata kisti tedavi edilebilir bir hastalıktır!

Çikolata kistinin yaygın bir hastalık olduğunu belirten Op. Dr. Merve Seyfi, hastalığın belirtilerinin hafife alınmaması gerektiğini aksi takdirde kısırlığın ortaya çıkabileceğini söyledi.

BURSA (İGFA) - Halk arasında çikolata kisti olarak bilinen endometriozis teşhisinin, kadınlarda görülen yaygın bir hastalık olduğunu belirten Özel Anadolu Hastanesi Kadın Hastalıkları Bölümünden Op. Dr. Merve Seyfi, "Hastalığın belirtileri hafife alınmamalı, aksi taktirde kısırlık ortaya çıkabilmektedir" uyarısında bulundu.

Çikolata kistinin birçok spesifik belirtisi olduğunu kaydeden Op. Dr. Merve Seyfi, "Özellikle yoğun ağrılı ve aşırı kanamalı adet dönemleri geçiriyorsanız, cinsel ilişki esnasına ağrı hissediyorsanız, idrar çıkışında ağrı mevcut ise ve kısırlıktan şikâyet ediyorsanız endometriozis hastalığı düşünülmelidir" dedi.Ağrı yoğunluğunun çikolata kisti derecesinin net bir göstergesi olmadığına dikkat çeken Seyfi, birçok kadının yaşadığı belirtileri göz arda edip normal olarak değerlendirdiğini vurguladı.

Çikolata kisti tedavisinin ilaçlarla veya ameliyatla yapılabileceğini ifade eden Op. Dr. Merve Seyfi, hamilelik planlamayan kadınlarda hormon tedavisinin düşünebileceğini söyledi.


Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti
Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret
Bursa LÖDER'in çocuk şenliği Bursa LÖDER'in çocuk şenliği
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu 23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu