Çobanisa Köyünün Turizme Kazandırılması İçin Toplantılar Devam Ediyor


Gündem 29.06.2020 20:59:00 0
Çobanisa Köyünün Turizme Kazandırılması İçin Toplantılar Devam Ediyor

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından Çobanisa Köyünün altyapısının geliştirilmesine yönelik yatırım fizibilitesi hazırlanması amacıyla geliştirilen “Çobanisa Köyü Ekoturizm Altyapısı Fizibilite Raporu” projesinin “II. Yerinde İzleme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile Batı Akdeniz Bölgesinin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılması, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje ekibi, Batı Akdeniz Kalınma Ajansı yetkilileri, Çobanisa köyü muhtarı ve köy halkının katıldığı inceleme toplantısında, Çobanisa köyünün ekoturizm kapsamında değerlendirilmesine yönelik paydaşlardan gelen görüş ve öneriler değerlendirildi. Daha sonra yapılacak faaliyetlerle ilgili planlamalar yapıldı.

Isparta Belediyesi personel buluşmalarının final programı gerçekleştirildi Başkan Başdeğirmen: “Özveri ile gece gündüz çalışan ve her canlıya dokunan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”
Kuvvetli fırtına ve sağanak alarmı; Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde kuvvetli yağış ve 90 km/saat hıza ulaşacak fırtına için saat vererek uyardı.
Okullar için 81 ile resmi yazı gönderildi Milli Eğitim Bakanlığı, ramazan ayı boyunca öğrencilerin paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincini güçlendirmek amacıyla 81 ile yazı gönderdi.
Antalya’da Dere ve Irmaklar Taştı Meteoroloji’nin saat verdiği sağanak Antalya'yı vurdu. Antalya’da dere ve barajlar taştı, metrekareye 51,4 kilogram yağış düştü. Yetkililer özellikle 22.00’den sonra sel, su baskını ve hortum riskine karşı uyardı.
Doğa Koruma’da Bayrak Değişimi! Yeni Müdür Göreve Başladı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nde görev değişimi yaşandı. Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı’na atanan Mahmut Temel’in ardından, Bölge Müdürü olarak Hakan Mumcuoğlu göreve başladı.