Çocukları yaz enfeksiyonuna karşı korumada aileler örnek olmalı


Gündem 9.06.2021 10:30:00 0
Çocukları yaz enfeksiyonuna karşı korumada aileler örnek olmalı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yasemin Eraslan Pınarcı, yaz aylarında çocuklarda en sık en görülen enfeksiyon hastalıklarının başında mide-bağırsak enfeksiyonlarının geldiğine dikkat çekti.

İSTANBUL (İGFA) - Mide-bağırsak enfeksiyonlarına neden olan mikroorganizmaların çoğu vücuda ağız yoluyla girdikleri için çocukların el hijyenine dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, ebeveynler olarak bu konuda örnek olunması gerektiğini söyledi.
AÇIKTA SATILAN YİYECEKLERE DİKKAT
Acıbadem Taksim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yasemin Eraslan Pınarcı, yaz aylarında gıdaları muhafaza etmenin güçleştiğini ifade ederek, bu nedenle hijyeninden emin olmadığımız açıkta satılan yiyeceklerin de tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Uzm. Dr. Eraslan Pınarcı, yaz mevsiminde en sık görülen enfeksiyon hastalığından çocukları korumanın yollarıyla ile ilgili önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
HAVUZ VE DENİZ SONRASI KULAKLAR İYİ TEMİZLENMELİ
Özellikle kirli havuz sularından kaynaklanan dış kulak yolu enfeksiyona bağlı olarak; ağrı, kaşıntı, akıntı ve pis kokuyla kendini gösterdiğini belirten Dr. Eraslan Pınarcı, havuz bakımının düzenli yapıldığından, suyunun temiz ve klorlanmış olduğundan emin olunması gerektiği, neme maruz kalmaması için havuz veya deniz sonrasında kulağını temiz havluyla kurulanması gerektiğini söyledi.


Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar