Çok az kaldı fena olacak! Meteoroloji ve uzman isim uyardı! Fön etkisi kavuracak bu iller dikkat harita kıpkırmızı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini yayınladı. Buna göre birkaç ilde sağanak yağış görülecek. 5 günlük tahminlerde aşırı sıcaklar dikkat çekiyor. Bazı illerde sıcaklık 40 dereceyi aşacak. İşte bölge bölge son durum...


Yaşam 21.07.2022 10:56:00 0
Çok az kaldı fena olacak! Meteoroloji ve uzman isim uyardı! Fön etkisi kavuracak bu iller dikkat harita kıpkırmızı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu açıklaması geldi. Termometreler çıldıracak. 5 günlük hava durumu haritası kıpkırmızı... Öte yandan 23 Temmuz itibari ile aşırı sıcakların etkili olacağı konuşuluyor. Özellikle Antalya için de bir uyarı var. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sakarya, Ordu, Ardahan ve Kars çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

Bunun dışında tüm yurtta sıcaklar etkili olacak. Bugün Edirne-İzmir 37, Şanlıurfa 39, Batman 40, İstanbul 31, Iğdır 38 dereceyi görecek.

 

Antalya'da yaşayanlar dikkat!

Antalya için kritik uyarılar geldi. Önümüzdeki cumartesi, pazar, pazartesi günlerine dikkat!  Uzman isim sıcaklığın 40 dereceye ulaşacağını bildirdi. İç kesimlerden sahile doğru akan kuzeyli rüzgarların her 100 metrede sıcaklığı 1 derece arttırarak sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkartması bekleniyor.

 

Kuzeyli rüzgarların beraberinde fön etkisi oluşturduğunu dile getiren Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Latif Gültekin, "Kuzeyli rüzgarlar sıcaklığı arttırırken nemi de düşürüyor” diye konuştu.

Marmara: Az bulutlu, zamanla doğusunun parçalı bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Sakarya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı
Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler