Çok fena olacak! Meteoroloji 18 şehir için alarm verdi! Orhan Şen uyardı: Antalya çok dikkat...

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Aralarında İstanbul ve İzmir'in de olduğu 18 il için 'sarı' kodlu uyarıda bulundu. Ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar yapıldı. Meteoro


Yaşam 16.10.2022 22:50:00 0
Çok fena olacak! Meteoroloji 18 şehir için alarm verdi! Orhan Şen uyardı: Antalya çok dikkat...

Bugün hava nasıl olacak? Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, 18 şehir için sadı kodlu uyarı yapıldı. Ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara dikkat edilmesi istendi. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen ise Antalya için özel uyarı yaptı. İşte hava durumu tahminleri ve uyarıları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in batısında beklenen sağanağın, etkisini artırarak bugün akşama kadar Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Bursa'nın doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre ise, sabahtan itibaren rüzgarın, bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. Sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ege Denizi için Fırtına uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, Kuzey Ege'de rüzgar doğu ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın salı günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Güney Ege açıklarında ise rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden yine 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Açıklamada, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

Antalya ve Muğla çevreleri dikkat
Cumartesi günü Batı Akdeniz'de görülen kuvvetli yağışların bugün akşam saatlerine kadar yerel olarak etkili olması bekleniyor.  Meteoroloji uzmanı Orhan Şen ise "Doğu Akdeniz Alçak Basınç merkezinin sebeb olduğu ve güneyden sıcak hava ile beslenen yağışlı haha kütlesi bugünde Antalya ve doğu ilçelerinde şiddetli yağışlara neden olacak" uyarısı yaptı..

18 il için sarı kodlu uyarı yapıldı
Kuvvetli yağış ve rüzgarın beklendiği, sarı kodlu uyarı yapılan iller... MGM tarafından Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Yalova ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Sadı kodlu uyarı ne anlama geliyor?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Bu illerde yaşayanlar dikkat!
Antalya ve çevresi için özel uyarı yapan Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının sağanak yağışlı. Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Bursa’nın doğusunda yerel kuvvetli yağışlara dikkat" dedi.

İstanbul'da yağış bitiyor sıcak geliyor
İstanbul'da yağışın bugün biteceğini ifade eden Orhan Şen, "İstanbul'da 3-4 gün yağış yok. Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da önümüzdeki 3-4 gün sıcaklıklar tedricen artacak. Bugün 18 derece olacak sıcaklık, Çarşamba 21 dereceye çıkacak. Bugün yarın rüzgar Poyraz dan kuvvetli eseceğinden üşütecek." dedi.


Bakan Tekin: Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil Bakan Tekin: Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
Bursa Karacabey'de zabıtadan çocuklara eğitim Bursa Karacabey'de zabıtadan çocuklara eğitim
Hilal Yıldız'dan anlamlı çalışma: 'Dediler' yayında Hilal Yıldız'dan anlamlı çalışma: 'Dediler' yayında
Jandarma drone ile Enez, Keşan Karayolu’ndatrafik denetimi yaptı! Jandarma drone ile Enez, Keşan Karayolu’ndatrafik denetimi yaptı!
Konya'da Başkan Altay vatandaşlarla buluşuyor Konya'da Başkan Altay vatandaşlarla buluşuyor