Corona virüs toplantısı sonrası iki bakandan ortak açıklama! Okul tatili uzayacak mı?


Eğitim 25.03.2020 19:38:00 0
Corona virüs toplantısı sonrası iki bakandan ortak açıklama! Okul tatili uzayacak mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugün 'eğitim' gündemiyle 13.30'da başlayan toplantısı sona ererken, ‘okul tatili uzayacak mı?’ sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kritik görüşmenin ardından basın toplantısı düzenliyor. İşte son dakika haberinin detayları…

Corona virüs ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

BU MÜCADELEDE DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR, SONUÇ ALACAĞIZ

Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı. Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır. Devlet bu mücadeleyi organize eden güçtür. Bu mücadelede devletimiz güçlüdür, sonuç alacağız. Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor.

OKULA VERİLEN ARA UZATILACAK

Çocuklarımızın eğitimi devam ediyor. Eğitim bir süre TV ve internetten veriliyor. Uygulamayı lütfen tatil olarak görmeyin. Çocukların da konuyu böyle anlamalarını önleyin. Derslerinden geri kalmasın. Verilen ara uzatılacak.

 

BİRİ 60 DİĞERİ 65 YAŞINDA İKİ VAKAMIZ TABURCU OLDU

Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor. Erken dönemde ilk iki vakamız bugün taburcu oldu. Biri 60 diğeri 65 yaşında iki vakamız yoğun bakımdaki tedavilerinin ardından taburcu oldu.


YENİ CORONA VİRÜS VAKALARINI DİJİTAL ORTAMDA PAYLAŞACAĞIZ

Hem test sayısını, hem vaka sayısını hem kaybettiğimiz hasta sayısını, hem de iyileşen hasta sayısını dijital ortamda paylaşacağız.

İyileşen hasta sayısı 26

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığı önemli. Çocuklarımızın her türlü eğitsel ihtiyacılarının karşılanması konusunda her türlü senaryoya hazırız.

30 NİSAN'A KADAR UZAKTAN EĞİTİM

30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü