COVID-19’a karşı Korona Tapınağı


Gündem 14.06.2021 09:00:00 0
COVID-19’a karşı Korona Tapınağı

Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili son dakika gelişmeleri takip edilirken Hindistandan oldukça ilginç bir haber geldi. Virüsün yeni merkezi olarak anılan Hindistanın Uttar Pradeş eyaletinde Korona Tanrıçası adlı bir tapınak kuruldu.

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan Koronavirüs (COVID-19) dünyanın her yerine yayıldı. On milyonlarca insana bulaşan virüs dünya genelinde yaklaşık 4 milyon kişinin hayatına mal oldu. Pandemi ile birlikte eski normallerimizi rafa kaldırdık. Milyonlarca insanın hayatını değiştiren virüs Hindistanda bir tanrıçanın ortaya çıkmasına neden oldu; Korona Tanrıçası

Pandemiden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan ve virüsün yeni merkezi olarak anılan Hindistanın Uttar Pradeş eyaletinde "Corona Mata" (Korona Tanrıçası) adlı bir tapınak kuruldu. Hindustan Timesta yer alan habere göre, Shuklapur köyünde inşa edilen tapınak tamamen çevredeki halkta toplanan paralar ile yapıldı. Taş üzerine kabartmalı olarak işlenen Korona Tanrıçası figürüne ev sahipliği yapan tapınak her gün yüzlerce kişiyi ağırlıyor.

Kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline gelen aynı habere göre, köylüler Korona Tanrıçasının tüm dünyadaki ölümleri sona erdirerek milyonlarca kişinin hayatını kurtarabileceğine inanıyor. Bu gazeteye konuşan Köylülerden Sangeeta, Belki de Tanrıçanın kutsamasıyla köylüler, köyümüz ve diğer herkes biraz olsun huzura kavuşur dedi.

Pandeminin seyrinin ağırlaşması ile, geçtiğimiz haftalarda Korona Tanrıçasına ibadet için başka bölgelerde de tapınaklar inşa edilmişti. Benzer tapınaklar Tamil Nadu eyaletinin Coimbatore şehrinde ve Karnataka eyaletinin Madhuvanahalli köyünde de inşa edilmişti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var