COVAR-19 robotu Bilfene ikincilik getirdi

Bilfen Lisesi Öğrencisi Aksel Deniz Akgül, Teknofest 2021de “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasında “COVAR-19” robotuyla ikincilik ödülünün sahibi oldu.


Gündem 29.09.2021 10:30:00 0
COVAR-19 robotu Bilfene ikincilik getirdi

İSTANBUL (İGFA) - TÜBİTAK yarışmalarında fizik ve kimya alanlarında geliştirdikleri projeler ile derece elde eden Bilfen Liseleri öğrencileri TEKNOFEST 2021’de de yerini aldı. Festival kapsamında düzenlenen “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması”nın lise seviyesi “Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi” ikincisi; Bilfen Üsküdar Fen Lisesi 12.sınıf öğrencisi Aksel Deniz Akgül oldu. Öğrenci, COVAR-19  “UV-C ile Covid-19 virüs sterilizasyonu yapan otonom robot projesi” ile önce TÜBİTAK Lise Öğrencileri Proje Yarışmasına ardından Teknofest 2021’de de yarıştı ve dereceye girdi.

“Ulaşımda Yapay Zekâ” da ise Bilfen Liseleri Öğrencileri Aksel Deniz Akgül, Mahir Erdem Pişmaf, Korhan Karadere ve Nami Yağız Onat, “Otonom uçan arabalarının iniş kalkış alanlarının uygunluğunun yapay zeka yardımı ile tespit edilmesi’’ amaçlı projesiyle yarıştı. Özellikle üniversite öğrencilerinin yarıştığı bu platformda tek liseli gençler Bilfen öğrencileri oldu.

Bilfen Liseleri öğrencileri 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında “Tasarla – Çalıştır” kategorisinde okullarına ikincilik ödülünü kazandırdıkları robotlarının yanı sıra yine Robot Kulübü öğrencileri tarafından tasarlanan, içinde yapay zekâ barındıran Akıllı Robot projesi “BİLROB” ile festival alanında yerlerini aldı.

Bilfen öğrencilerinin Kuzey Kutbunda beş sene önce hayata geçirdikleri, üzerinde Türk bayrağı olan tek istasyon olma özelliği taşıyan “Kuzey Kutbu Projesi” ise stantta tanıtılan diğer bir proje oldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Basketbolda Bursa derbisi heyecanı Basketbolda Bursa derbisi heyecanı
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı