Çukurca'dan Antalya'ya "Gelin Kardeş Olalım" projesi


Yaşam 4.10.2019 22:38:00 0
Çukurca

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında mantar üretimine başlandı.

Antalya'nın Korkuteli Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çukurca Tarım ve Orman Müdürlüğü "Gelin Kardeş Olalım" projesi iş birliğiyle Narlı köyünde çiftçi Mevlan Erol'un tesisinde naylon poşette mantar üretimi yaptı.

Antalya Valiliği ile Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen koordinesinde yürütülen proje kapsamında mantar üretimine Korkuteli Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert ve Çukurca Tarım ve Orman Müdürü Dilan Ergün, kurum çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleriyle "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında Antalya'nın 19 ilçesi, Türkiye'nin 19 ilçesiyle kardeş olduğunu söyledi.

"Çukurcalı çiftçilerimize mantar üretimini öğretmeye geldik." diyen Sert, şöyle konuştu:

"Teknik personellerimiz 2 ay önce Çukurca'yı ziyaret etmişti. Korkuteli ilçesi Türkiye'de mantar üretiminde söz sahibi. Biz istiyoruz ki doğunun Korkuteli'si Çukurca olsun. Burada kadın ve genç çiftçilerimize iş olanağı sağlansın istiyoruz. Projenin sürdürülebilir olacağını düşünüyoruz."

Ergün de Antalya'nın Korkuteli Tarım ve Orman Müdürlüğüyle proje kapsamında kardeş olduklarını belirterek "Antalya Valiliği'ne ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok katkıları oldu. 18 çiftçimizle Antalya'yı ziyaret ettik. Burada 5 günlük hem teorik hem uygulamalı bir eğitim aldık." dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu
Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?