Çukurca'dan Antalya'ya "Gelin Kardeş Olalım" projesi


Yaşam 4.10.2019 22:38:00 0
Çukurca

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında mantar üretimine başlandı.

Antalya'nın Korkuteli Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çukurca Tarım ve Orman Müdürlüğü "Gelin Kardeş Olalım" projesi iş birliğiyle Narlı köyünde çiftçi Mevlan Erol'un tesisinde naylon poşette mantar üretimi yaptı.

Antalya Valiliği ile Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen koordinesinde yürütülen proje kapsamında mantar üretimine Korkuteli Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert ve Çukurca Tarım ve Orman Müdürü Dilan Ergün, kurum çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleriyle "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında Antalya'nın 19 ilçesi, Türkiye'nin 19 ilçesiyle kardeş olduğunu söyledi.

"Çukurcalı çiftçilerimize mantar üretimini öğretmeye geldik." diyen Sert, şöyle konuştu:

"Teknik personellerimiz 2 ay önce Çukurca'yı ziyaret etmişti. Korkuteli ilçesi Türkiye'de mantar üretiminde söz sahibi. Biz istiyoruz ki doğunun Korkuteli'si Çukurca olsun. Burada kadın ve genç çiftçilerimize iş olanağı sağlansın istiyoruz. Projenin sürdürülebilir olacağını düşünüyoruz."

Ergün de Antalya'nın Korkuteli Tarım ve Orman Müdürlüğüyle proje kapsamında kardeş olduklarını belirterek "Antalya Valiliği'ne ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok katkıları oldu. 18 çiftçimizle Antalya'yı ziyaret ettik. Burada 5 günlük hem teorik hem uygulamalı bir eğitim aldık." dedi.

Antalya’da sert rüzgârlar Antalya'da etkili olan yoğun sis ve kuvvetli rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde görüş mesafesi yer yer sıfıra düşerken, hızı saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle vatandaşlar ayakta
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay, TİMBİR Yönetim Kurulu Toplantısının onur konuğu oldu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Şanlıurfa’da yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay onur konuğu olarak katıldı.
COP31 iklim zirvesi’nin kalbi Antalya’da atacak Bakan Murat Kurum, COP31 İklim Zirvesi’nin Antalya’da yapılacağını açıklarken, sosyal konut projesi kapsamında 13 bin 213 yuvayla bugünün kazananının Antalya olduğunu duyurdu.
Sulama havuzu 12 yaşındaki çocuğa mezar oldu Antalya Korkuteli ilçesi Bayat Mahallesi’nde Acı Kayıp: Sulama Havuzu 12 Yaşındaki Çocuğa Mezar Oldu
“Eğirdir’den bir damla su almayacağız” Aksu’dan Isparta’ya içme suyu sağlanmasıyla birlikte Eğirdir Gölü’nden alınan yıllık 13 milyon metreküp suyun tamamen gölde kalacağını açıklayan Vali Erin, “Eğirdir’den bir damla su almayacağız” dedi.