Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için yeni karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüs önlemlerinin görüşüldüğü kabine toplantısı sonrasında açıklama yapıyor.


Gündem 9.06.2020 19:47:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için yeni karar

65 yaş ve üzeri vatandaşlara hergün sokak izni geliyor, 18 yaş altına yönelik kısıtlamalar kaldırılıyor. 

Nikah salonları 15 Haziran'da; sinema, tiyatro ve düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren açılacak...

Corona virüs önlemleri kapsamında alınan kısıtlamalara ilişkin yeni kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı saat 16.00'da başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü sürdü.

Beştepe'deki toplantıda alınan kararlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor:

"Uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleştirdiğimiz kabine toplantımız sona erdi. Attığımız adımların çok yönlü değerlendirmesini yaptık. Avrupa ile kıyasla en az can kaybı kısıtlama ve ekonomik sıkıntıyla atlattığımız bir geçektir. Kökü kazınana kadar maske, mesafe ve temizlik ile hayatımızı düzenlememiz gerektiği gerçeğini hatırlatmak istiyorum. yeni normal dediğimiz düzenin devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız. 

Bu mücadeleyi yürütmek için her imkana sahibiz. Sadece salgın sürecinde hizmete açtığımız hastanelerin yatak ve yoğun bakım kapasiteleri bile pek çok ülkenin toplamıyla yarışacak düzeydedir. Sağlık sistemimiz dünyaya örnek olmuştur. Sağlık ordumuzla 83 milyon vatandaşımızın hizmetindeyiz. İstemediğimiz görüntüler zaman zaman oluyor. Ama kurallara uymanın genel olduğu düşüncesindeyim. Sağlık ve ekonomik tedbirleri sıkı tutmak zorundayız. Milletimden yeni dönemin kurallarına uyarak işlerine sıkı sıkı sarılarak bu sürece destek vermelerini istiyorum.

Hiçbir salgının, tehdidin, ülke ve millet olarak birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden, dayanışmamızdan büyük olmadığı inancıyla yolumuza devam ediyoruz. Kısıtlamaları gelişmelere göre değerlendirip sonuçları paylaşıyoruz.

Bu haftaki toplantıda aldığımız kararlar şu şekilde;

Lokanta, kafe, kıraathane, restoran gibi işletmelerin kapanış saati saat 22.00'den 24.00'e uzatıldı. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir.

65 yaş üstü her gün saat 10.00 ila 20.00 saatleri dışarı çıkabilecek. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama, küçüklerin ebeveynlerinin refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalkmıştır.

Nikah salonları 15 Haziran'dan, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayacaktır."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor