Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “1 Temmuz” uyarısı


Gündem 30.06.2021 18:30:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “1 Temmuz” uyarısı

TC. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize düşen tüm senaryolara hazırlıklı olmak. Vatandaşlarımızdan tedbiri elden bırakmadan hayatlarını sürdürmelerini istirham ediyorum." dedi.

 

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını tedbirleri kapsamında başlatılan kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı yarın başlayacak. Salgına karşı alınan tedbirlerin bazıları, yarından itibaren sona erecek.

Türkiyenin salgınla mücadelesinde yarın yeni bir döneme girdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısının ardından 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek salgın tedbirleriyle ilgili kararlarının çerçevesini paylaştıklarını hatırlattı.

Erdoğan, "İnşallah salgının sağlığımızla birlikte sosyal ve ekonomik hayatımız üzerinde ki olumsuz etkilerini de önemli ölçüde ortadan kaldıracak bir normalleşme dönemine adım atıyoruz." dedi.

Dünyadaki gelişmelerin, salgının öngörülemeyen neticelere yol açacak şekilde sürdüğüne işaret ettiğini ifade eden Erdoğan, "Bize düşen sağlık hizmetlerinden gıda tedarikine, üretimden kamu güvenliğine kadar tüm senaryolara hazırlıklı olmaktır. Türkiye’nin bu bakımdan dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğunu akıl ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor." diye konuştu.

Erdoğan, yarın başlayacak yeni dönemin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, vatandaşlardan yeni dönemde de tedbiri elden bırakmamalarını istedi.

"35 eylem başlığından 31’i tamamlanmış durumda"

Türkiyenin salgın sonrası döneme çok güçlü bir küresel aktör olarak girmesi için gereken adımları attıkları belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu amaçla 12 Mart’ta İstiklalden İstikbale diyerek ülkemizin ekonomi reformları alanındaki yeni yol haritasını milletimizle paylaşmıştık. Bakanlıklarımız, ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşları, programın hayata geçirilme aşamasında da sıkı bir işbirliği içerisinde çalışıyorlar. Belirlediğimiz 154 eylemin yüzde 78’i bu sene tamamlanacak. Haziran ayı sonuna kadar süre koyduğumuz 35 eylem başlığından 31’i tamamlanmış durumda. Geriye kalan 4 eylemden 2’sinin teknik çalışmalarına nihai halini verdik. Kanunla hayata geçirilecek 2 eylem içinse yüce Meclisimizin takdirini bekliyoruz.

Dolayısıyla yılın ilk yarısı için öngördüğümüz eylemleri başarıyla tamamladığımızı söyleyebilirim. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor