Cumhurbaşkanı Erdoğan genelge yayınladı! '2023 yatırımlarında doların değeri 21.5 TL olacak'

Cumhurbaşkanlığı 2023-2025 Yatırım Programı Genelgesini yayınladı... Kamuda yeni araç alımına zorunlu haller dışında izin verilmeyecek... Yatırımlarda 2023 yılı ortalama kur değeri 1 ABD doları 21,5 TL olacak...


Ekonomi 15.09.2022 01:28:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan genelge yayınladı!

2023-2025 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıklarıyla İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı genelgeye göre:

- Enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak temel önceliğimiz olacak

- Kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların verimli kullanımı temel ilkemiz olacak

- Kamu yatırım harcamalarından azami düzeyde tasarruf edilecek

- İktisadi ve sosyal altyapı yatırımlarına öncelik verilecek

- Zorunlu haller dışında 2023 Yılı Yatırım Programı'na yeni proje alınmayacak

- Ekonomide katma değer artışına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecek

Ödenekte aslan payı sağlığa
Genelge ile kamu kurumlarını 2023-2025 dönemi ödenek teklif tavanları da belli oldu. 2023 yılı için ey yüksek ödenek tavanı 60,4 milyar lira ile Sağlık Bakanlığı'na ayrıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 46 milyar lira, Milli Eğitim Bakanlığı 39,9 milyar lira olacak.

2023'te dolar kuru ortalaması 21,5 lira...
Yatırımlarda dikkate alınacak 2023 yılı ortalama kur değeri 1 ABD doları 21,5 TL olacak.

Taşıt alımı zorunlu hallerde yapılacak
Kaynağı ne olursa olsun taşıt alımı sadece zorunlu hallerde yapılacak. Kamu hizmet binalarına ödenek ayrılması, sadece inşası önemli ölçüde tamamlanmış olanlar için yapılacak.

Yeni bina yapım süresi 3 yılı geçmeyecek
Yeni hizmet binası projesi teklifleri, sadece zorunlu hallerde yapılacak. Yeni bina teklifleri, yapım süresi 3 yılı geçmeyecek şekilde yapılabilecek.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı