Gündem

Gündem Haberleri

DAŞDÖNER: ARTIK TEKER DÖNMÜYOR!


Gündem 10.08.2020 17:06:00 0
DAŞDÖNER: ARTIK TEKER DÖNMÜYOR!

Isparta S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, pardemi döneminde zararına çalıştıklarını ve halen de çalışmaya devam ettiklerini belirterek; “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Artık Teker dönmüyor. Bu nedenle ulaşım fiyatlarının artırılmasını talep ediyoruz” dedi.

 

Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları bugün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

HALK OTOBÜSLERİNE ZAM KONUSU

MECLİSİN GÜNDEMİNE ALINDI

Belediye Meclisinin bugün yapılan toplantısında gündemdeki 10 maddenin yanı sıra bir madde daha gündeme dahil edildi. Ak Parti Grup sözcüsü Fahretdin Gözgün, Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin kendilerine ulaşan zam talebinin görüşülerek karara bağlanması konusundaki talebini mecliste okudu ve gündeme ilave edilmesini istedi. Söz konusu talep oy birliği ile kabul edilerek gündeme dahil edildi.

DAŞDÖNER MECLİSTE

BİLGİLENDİRME YAPTI

Bunun üzerine Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu konuda meclise daha kapsamlı bilgi verilmesini talep ederek meclisin bu toplantısına katılan Isparta S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Başkanı Faruk Daşdöner’i kürsüye davet etti. Başkan Daşdöner de neden zam istediklerini ayrıntılı olarak anlattı.

BAŞKAN DAŞDÖNER; “HERKES İŞYERLERİNİ

KAPATIRKEN, BİZ HİZMETE DEVAM ETTİK”

Başkan Daşdöner mecliste yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve dolayısıyla ilimizde Koronavirüs pandemisi yaşanmaktadır. Bu konuda geçtiğimiz mart ayından haziran ayına kadar olağanüstü bir hayat yaşanmıştır. Bu süreçte bir çok esnafımız işyerlerini kapatmıştır. Ancak, biz şehrimize ulaşım hizmeti verdiğimiz için zarar etmemize rağmen hizmete devam ettik.

“MAAŞLARI DAHİ

ÖDEYEMEZ DURUMA GELDİK”

Bu süreçte yolcu sayımız yüzde 15’lere kadar düşmüştür. Pandemi öncesi 35 bin yolcu taşırken bu rakam 15 bine kadar düşmüştür. Buna rağmen biz otobüslerimizde dezenfekteden sosyal mesafeye kadar birçok önlemimizi aldık. Bunun yanı sıra Trafik Sigortası, Bağ – Kur ve SGK ödemelerimizi aksatmadan yaptık. Ancak, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Esnafımız şoförlerimizin maaşlarını ödeyemez hale gelmiştir. Bizim aramızda kullandığımız tabirle ‘Artık Teker Dönmüyor’ İşte bu nedenlerden dolayı ulaşım ücretlerinin artırılmasını istiyoruz ve meclisimizin bu konuda bize destek vereceğine inanıyoruz.

“BATI AKDENİZ’DE EN

DÜŞÜK ULAŞIM ISPARTA’DA”

Buradan şu çarpıcı örneği vermek istiyorum. Pandemi öncesi bir yolcunun bize maliyeti 2 TL idi. Ancak, bu pardemi döneminde 3,20 TL’ye kadar yükselmiştir. Bu durum da fiyat artışının ne kadar elzem olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca, Batı Akdeniz Bölgesinde yer alan diğer iller olan Antalya ve Burdur’da ulaşım ücretleri Isparta’dan çok fazladır. Örneğin öğrenci biniş Antalya’da 3,20, Burdur’da ise 2,40 TL’dir. Bizde biletsiz biniş dediğimiz binişler 2,50 lira iken Burdur’da 4 TL’dir” dedi.

BAŞDEĞİRMEN; “HALK

OTOBÜSLERİMİZE

270 BİN DESTEK VERDİK”

Özel Halk Otobüsleri Başkanı Faruk Daşdöner’in konuşmasının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Biz de Belediye olarak Halk Otobüslerinin bu zor döneminde kendilerine karşılıksız olarak 270 bin TL destekte bulunduk” açıklamasında bulundu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz